Ki ismeri ezt a fajta édesítőt? Vannak rossz hatásai?
A maltodextrin a szőlőcukornál összetettebb szénhidrát, mégsem igényel hosszú lebontást. Egyes források szerint a felszívódása "lényegesen lassúbb", mint a szőlőcukoré (dextróz) vagy a gyümölcscukoré (fruktóz) - míg más források szerint a glikémiás indexe megegyezik a szőlőcukoréval és a felszívódás sebessége is megegyezik a szőlőcukoréval. A kutatások szerint lassabban emeli a vércukor- és inzulinszintet, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet hosszabb időn át nyerjen belőle energiát, és kevésbé legyen rákényszerítve a zsírként történő elraktározásra.
A maltodextrin egyébként egy jó nedvszívóképességgel rendelkező fehér por, amelyet általában kukoricakeményítőből vonnak ki.
Bioélelmiszerek kedvelt összetevője és adalékanyaga.
A maltodextrin összetett szénhidrát, ugyan úgy felejtős mint a cukor vagy a keményítő.
A stevia növény anyagai valóban problémamentesek, a cukor már nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!