Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez is bulimia? Már én se...

Cherry-13 kérdése:

Ez is bulimia? Már én se vagyok benne biztos, hogy nem vagyok beteg.

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, télen sikerült sporttal és egészséges táplálkozással 8 kg-ot fogynom és nagyon félek a visszahízástól. Ha valami bajom van állandóan zabálok, meg ha unatkozom otthon akkor is. Nem hánytatom magam, hanem inkább csak visszaböfögöm a kaját (tudom undorító, de ilyenkor olyan, mintha nem is én lennék)... nem is tudom hogy mondjam.. nem igazi hányás, és nem is erőltet meg, de akkor is visszajön majdnem minden és már szokásommá vált.

2013. aug. 13. 12:31
 1/3 A kérdező kommentje:
Ilyenkor agreeszív leszek és egyedül akarok lenni. Mindenki azt hiszi bulimiás vagyok és én se tudom eldönteni, hogy ez az-e, meg abbahagyni se tudom. Most megint sportolok, azt hittem ez segít, de megint történt itthon valami és ugyanazt csinálom. Mit csináljak? A legrosszabb, hogy anya régóta azt hiszi bulimiás vagyok, de mintha nem venne róla tudomást. Valaki tud segíteni?
2013. aug. 13. 12:33
 2/3 A kérdező kommentje:
és nagyon örülnék ha valakivel tudnék erről beszélgetni privátban is
2013. aug. 13. 12:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Nézd, én nem vagyok szakember (csak pedagógus), de azt gondolom, mindenképp kérj segítséget.

Vagy Anyukádét - ha tudsz vele úgy beszélgetni, hogy komolyan vegyen, vagy - ha van olyan a városotokban, keress fel egy Ifjúsági Tanácsadó Irodát vagy Családsegítőt.

Vagy - ha kihúzod sulikezdésig és van az iskolátokban Ifjúságvédelmi felelős, akit megkereshetsz ilyen esetben, akkor őt. Szerintem ezek között valaki biztos meg tudja mutatni Neked, hogy hova indulj segítségért.

De ha már szembenéztél a problémával, akkor némi önuralom segíthetne abban, hogy abbahagyd. Ha viszont tényleg nem, akkor külső segítséget keress. Ne (csak) neten, inkább élőben.

2013. aug. 14. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!