Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan mondjam el a barátnőmne...

Hogyan mondjam el a barátnőmnek, hogy mozogjon többet, vagy egyen kevesebbet?

Figyelt kérdés

Nem akartam a szerelem/szex kategóriába írni, mert ott nem lehet normális választ kapni, viszont részben ehhez a témához is tartozik a kérdésem.

Szóval a barátnőm egyre csak kövéredik, és ez engem nagyon zavar. Nem akarom ezt így a fejéhez vágni, mert akkor avval megbántom, viszont én attól jobban szeretem, minthogy ezt elmondjam neki. Mennék én futni, kerékpározni, vagy akármit csinálni vele, de nem birok a távolság miatt.

Mit lehet csinálni?

2013. júl. 28. 20:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Sétáljatok együtt sokat. Miért nem bírsz vele menni? Távolság miatt? Távkapcsolat? Amikor ott vagy nála, lehet sportos programokat csinálni.
2013. júl. 28. 20:44
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem mondanám távkapcsolatnak, csak nem megoldható könnyen az út (de nem a távolság miatt).

Séta jó. De pl milyen sportos tevékenység? Szóval ilyen, hogy labdázás..

2013. júl. 28. 20:49
 3/7 anonim ***** válasza:

A tollaslabda, ha komolyan csináljátok, nagyonn komolyan megmozgat.

Feszítsetek ki egy kötelet, az szimbolizálja a hálót, mérjétek ki nagyjából a pályát, és a cél egyértelmű, amásiknál essen le a labda. Én csak pár hónapig tollasoztam sportszerűen, de az elképesztően kemény volt. Most csak napi 30km-t tekerek, az sokszor nulla, a tollashoz képest.

2013. júl. 28. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Pedig lehet, hogy nem ártana erről beszélni. Pl. megemlíted, hogy fogytál/híztál, ráállsz náluk a mérlegre, vagy nem tudom....

Én egész életemben vékonyka meg csinos voltam, még a szülések után is simán visszafogytam fogyókúra nélkül.

Aztán amikor visszamentem dolgozni (ülőmunka) meg jöttek a párkapcsolati problémák és a csoki meg hatalmas szendvicszabálásokba menekültem, akkor szépen felkúsztak rám a kilók. Persze láttam, hogy egyre nagyobb méreteket hordok, de mérlegem sem volt, valahogy az agyam nem vette az adást...Én a tükörben még mindig egy formás anyukát láttam.

Aztán elmentünk a Balcsira, a barátnőm csinált fotókat ahogy a strandon fürdőruhában domborodok mint egy vemhes bálna. Na attól megzuhantam, hogy miért nem mondta senki, hogy egy dagadt disznó vagyok, én ezt eddig nem láttam.

De erről beszélgettünk a barátnőmmel, ő is azt mondja, hogy a tükörben nem látja magát olyan gáznak, neki a fejében még mindig a cérnavékony kislány van, aki a tornasor végén áll.

De olvastam, hogy a felnőttkori étkezési zavarok hátterében gyakran gyerekkori súlyproblémák is lehetnek, pl. valakit mindig piszkáltak hogy duci, felnőttként normál súlya van, vagy sovány, de ő még mindig kövérnek látja magát.

Szóval szerintem jelezd neki, mert ha hízik, akkor nem egészségesen táplálkozik, ezen változtatnia kell. Plusz a mozgás is jó, de a sikeres fogyás elsősorban a táplálkozáson múlik. Nekem csak étrendváltoztatással 1 év alatt 12 kiló ment le, pedig nem mozgok sokat, mert nem tudok. Meg kéne tudni, hogy miből mennyit eszik egy nap, mert lehet, hogy sokszor eszik gyorsétteremben, sok cukros üdítőt iszik, vagy más...

Beszélj vele, ami biztos kellemetlen, de vegye észre magát, hogy ez az egészségének, egy későbbi gyermekvállalásnak is kockázat.

2013. júl. 29. 03:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy jó ha mozog, de attól hogy egy héten kétszer elmegy tollasozni, attól egy dekát sem fog fogyni, ha utána bevág egy egész oldalast egy vekni kenyérrel és leöblíti egy liter kólával.
2013. júl. 29. 04:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Én barátnőm is kövér volt... Ha újra együtt lennék vele, elcsalnám őt kondizni magammal :D
2013. júl. 29. 09:11
 7/7 anonim ***** válasza:
(:
szept. 27. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!