Elkezdtem az inzulin rezisztenciára a 160 g-os diétát. Miért vagyok folyton éhes?
Eddig sem ettem mennyiségre többet, sőt egyáltalán nem ettem rendszeresen. Max a napi 2 kávé, 2 kanál cukorral volt több.
De most nagyon gyengének érzem magam, és éhes vagyok. Ez normális? Más is így volt?
160 g szénhidrátot vihetek be egy nap. Fel van osztva, hogy mennyi a lassan illetve gyorsan felszívódó szénhidrát.
Persze, a sport fontos, csak a rezisztencia miatt nem indult meg a fogyás. (10 kg)
Honnan szedted ezt az infot, hogy ez segit majd az inzulinrezisztenciadon? Annak ket oka van, az inaktivitas, es az elhizottsag. Te most epp a kocsit teszed a lo elebe! A GI-vel meg nincs ertelme foglalkozni, mert senki nem eszik csak kristalycukrot, hanem zsirt, feherjet es szenhidratot egyszerre, ami lassitja a magas GI-s kajak felszivodasat.
Az ehseged es a gyengeseged pedig a csökkent kaloriabevitelednek tudhato be. Ez a dieta elorehaladtaval csak rosszabbodni fog. A legtöbb amit tehetsz, hogy rostban gazdag es magas viztartalmu eteleket eszel (pl. krumpli), magyarul olyanokat, amik mennyisegre megtelitenek. Ha nagyon faradt vagy, akkor en lassitanek a dieta tempojan, többet ennek es nem probalnek heti 1 kg-t lefogyni, hanem csak felet. Kevesbe megerolteto, es valoszinubb, hogy vegigcsinalod. Barmit is csinalsz, kitartas, a dieta vegen meg ne egybol emeld vissza a kaloriabeviteled oda, ahol volt, hanem heti 1x vagy 2x 5-5 g szenhidrattal növeld, hogy az emesztesednek legyen ideje felgyorsulnia. Riszpekt, hogy kaloriat es szenhidratot szamolsz, erre a legtöbben nem hajlandoak! Ja ehseg ellen megprobalhatsz több feherjet enni, a feherje a leglaktatobb a zsir, feherje es szenhidrat közül. Arra figyelj, hogy a kaloriabeviteled ne valtozzon, 1 g feherje ua. kaloria, mint 1 g szenhidrat (4 kcal).
Próbálj meg sajtot, vagy egy kis magvat enni (mogyoró, kesudió, dió), ha megéhezel. Ha kalóriamennyiségre is be vagy állítva, kicsit nehezebb a dolog, mert ezek pont eléggé hízlalnak is. Egyébként utalva arra, amit a 4-es válaszoló írt, krumplit ha csak lehet éppen ne egyél. Minden formában gyors felszívódásúnak minősül, nagyon vigyázni kell vele, mert megdobja az inzulint.
Gyógyszert (metformin hatóanyagút) nem kaptál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!