Mivel lehetne el kesziteni a csirkemellt, hogy ne hizlaljon? Foliaban hogyan keszitsem el? Ti milyen recepteket szoktatok hasznalni? Irjatok egy parat lecci!
Utana kerestem a neten de hat semmi jot nem adott ki, es nem is azt amire kivancsi voltam..
Dietazok, ugyhogy jo lenne egy-ket bevalt recept, hogy hogyan lehetne elkesziteni a csirkemellett,hogy ne hizlaljon de vmi ize is legyen, mert a so bors olaj nelkuli sutes mar a konyokomon jon ki.
Arra gondoltam,hogy ananasszal zold fuszerekkel meg probalom pici olivaolajban meg sutni..
Ez jo lenne igy?
Koszonom a valaszokat!
a csirkehús alapjáraton nem hízlal... ananásszal max akkor csináld, ha frissen veszed nem a cukrozott vackot...
de ajánlom ezt az oldalt a kaloria szinted és a fehérje, szénhidrát, zsír napi bevitelének mérésére:
ha beirod a keresőbe hogy csirke, akkor több recept is kijön rá...
Semmilyen hús nem hizlal, sem zsíros, sem száraz. Mondjuk a fehérje bizonyos mennyiség fölött képes cukorrá alakulni a testedben és elvben segíthet a hízásban.
Gyakorlatilag ezzel nem kell számolni: sok évezrede halott állatok testét esszük. Nem betegszünk meg a zsírjuktól vagy a fehérjéjüktől :)
A vaj az egyetlen ehető tejtermék.
Ha nem reagálsz nagyon érzékenyen a tejre, akkor tökéletesen mindegy. Egyik sem halolaj (vagy lenmag olaj) kb. semleges mindkettő.
Es lenne meg 1 kerdesem, vajban vagy olivaolajban egeszsegesebb sutni?
vaj... az sokan nem tudják, hogy az olivaolaj csak ddig "egészségesebb" mint mondjuk a napraforgó olaj, amig nem hevitik. hevités hatására ugyanolyanná válik a szerkezete mint a "sima" olajnak. ezért készül az olivaolaj hidegsajtolással
Ertem, koszonom a valaszokat! :)
Nekem azt mondtak,hogy az olivaolaj sokkal egeszsegesebb...
És mit mondtak ez miben jelentkezik?
Több évtizede komoly vita tárgyát képezik a zsírok a táplálkozástudomány és az orvostudomány különböző csoportjai között, ugyanis vannak akik szerint.. nem is értem egészen, akik szerint évmilliók óta az ember nyilván nem evett állati táplálékot (és zsírt) hanem valamilyen módon elvegetált.. a zsírok emésztéséhez szükséges epét, a fehérjék emésztéséhez szükséges enzimeket pedig csak úgy random dobta az evolúció. Na ilyen emberek nagyon könnyen tesznek megállapításokat amellett hogy milyen zsír mennyire jó vagy rossz, de talán mielőtt véleményt formálnak ezek az emberek valamiről, vagy ezt a véleményt netán továbbadnák el kellene döntsék, hogy akkor most az ember eszik-e húst, és ha ő szerintük nem /tehát gond lehet a zsírral/ akkor meg kellene nézni mennyire élnek meg a TERMÉSZETBEN állati táplálék és zsír nélkül.
Igazából meg mind az oliva, mind a vaj ehető, mert zsír. Aki nagyon komoly az elkezdi vizsgálni zsiradékok telítetlen zsírsav összetételét, azaz omega3 és omega6 tartalmát és ezek arányát, a zsír oxidáltságát.. jó móka, de talán mindegy a vaj és oliva kérdésében.. én húst/zöldséget vajjal sütnék, salátára olivát tennék (persze nem csak gasztronómiai megfontolásból, hanem azért is mert jó nekem, ha eltekintek a vaj tejfehérje tartalmától).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!