Elég édesszájú vagyok, és csináltam a kertünkben levő szederből amolyan rosztos levet. Azon kívül, hogy finim, van valami egészségügyi hatása?
Esteleg jót tesz, vagy épp nem?
Semmi extra, csak kinyomkodtam, le szűrtem, kis cukrot bele és most azt iszom.
Természetesen a cukor az ront rajt, de itt van:
Élettani hatásai, összetétele
Serkenti a bélműködést, védelmet nyújthat az érelmeszesedés ellen. Bélműködést serkentő hatása élelmirost-tartalmának köszönhető. Ezek az alkotóelemek növelik a széklet mennyiségét és annak puhaságát. Ezért fogyasztása javasolt a bélrenyheséggel küszködők számára. Említésre méltó a szeder pektintartalma is, melynek jól ismert a vérkoleszterint csökkentő hatása. Fogyasztása részét képezi érelmeszesedés elleni étrendünknek. Antioxidáns hatással rendelkezik.
Míg rosttartalma a vastagbélrák veszélyétől óvhat, addig antioxidáns hatású C-vitaminja kiterjesztheti ezt a védelmet. Erről a vízben oldódó vitaminról felmérések bizonyítják, hogy nagy valószínűséggel óv a nyelőcső-, a szájüreg-, a garat- és a gyomorrák kialakulásától. Nem sokkal marad el ettől a tüdő-, a végbél-, a mell és a méh-nyakrák ellen kifejlett védőhatása.
Hm,ez jó örlet...
Majd kipróbálom.
Amúgy eléggé elszínezi a fogaimat.De azért látszik,hogy ezért van,nem valami igénytelenségtől.Szóval jó ez így.
Sajnos csak ezt tudom így kinyomni.Ha lenne valami alma,vagy ha a mostaniak közül,akkor megy kinyomóm,akkor azokat is innám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!