Milyen egészségügyi kockázata van az emberevésnek?
Elsősorban különböző fertőzéses megbetegedéseket szedhetsz össze a nyersanyag (jelen esetben az emberi test) nem megfelelő előkészítése (pl. kicsontozás, hűtés/tárolás), és/vagy helytelen feldolgozása (nyersen fogyasztás, nem kellő ideig tartó hőkezelése), és/vagy a kész termék helytelen tárolása (hűtő helyett szobahőmérséklet) végett. A legnagyobb kockázat abból adódik, hogy a nyersanyag -a vágóhidaktól származó állati eredetű nyersanyaggal ellentétben- nem ellenőrzött forrásból származik, így különböző kórokozókat (baktérium, vírus, gomba, parazita, protozon, prion) hordozhat (pl. AIDS, HEPATITIS-A,B,C et.etc), amelyeket el is kaphatsz a feldolgozás során, ha nem vagy elég óvatos. Érdekesség, hogy a Kuru nevű prion betegséget egy pápua új-guineai kannibál törzs terjesztette, a nyers agyvelő fogyasztásával. A temetőkből lopott tetemek fogyasztása is hasonló kockázattal jár, ráadásul a fertőzésveszély nagyobb a már bomlásban lévő test miatt.
Egyébként a kannibalizmus minden formája tilos és büntetik!
A HÚS és a ZÖLDSÉGEK többsége számunkra ideális táplálék. Nincs különösebb kockázat. Nyilván ha eszel, az jár annyi kockázattal hogy a kajával együtt mondjuk ciánt is ehetsz és akkor meghalsz.
De alapvetően a hús (ember, disznó, hal, macska) ideális táplálékok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!