Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen egészségügyi problémáim...

Milyen egészségügyi problémáim lehetnek, ha kevés húst eszek?

Figyelt kérdés
csak csirkemellet eszek, azt se sokat, kb 2 hetente egy keveset, de néha szoktam ilyen csomagolt, vékony szeletelt sonkát enni, kb heti egyszer 2 darabot..tudom, hogy nem sok, de más húst nem szeretek, és ezeket is csak elvislem, mert tudom, hogy valamennyi húst kell ennem. sosem szerettem, gyerekkoromban is csak akkor ettem, amikor anya már lenyomta a torkomon(nem szó szerint, ne hívjuk gyámügyeseket még) az a baj, hogy pótolni se nagyon tudom, próbáltam a szóját sokféleképp, de mindig hányinger lett a vége. leginkább tejtermékeket, gyümölcsöket és gabonaféléket eszek, tudom, hogy a hús fontos, de nem megy. milyen problémáim lehetnek hosszú távon?
2013. jún. 27. 10:54
1 2
 1/11 anonim válasza:
semmilyen. 3 éve vega vagyok, majdnem vegán, soha jobban. Good luck.
2013. jún. 27. 12:19
 2/11 anonim ***** válasza:
semmi, az izmaid nem épülnek, majd inkább összeesnek meg sápadt leszel.
2013. jún. 27. 13:29
 3/11 Szintiszoli123 ***** válasza:
A fehérjeigényt nehéz mással fedezni, de ha bírod a tojást, meg eszel elég belsőséget (máj, stb.) a vörös húsok mellőzése miatt kieső nyomelemek fedezésére, akkor elvileg uccu neki. Én abszolút húsevő vagyok, lehet, kettőnk közül te jársz jobban.
2013. jún. 27. 14:39
 4/11 A kérdező kommentje:
a belsőségeket még inkább nem szretem, tudom finnyás vagyok :D tojást sokat eszek hetente többször, akkor abból is próbálok minél többet, de gondolom a túl sok meg a koleszterinnek nem olyan jó..de köszönöm :) tudnátok még olyan ételeket, amivel pótolhatom?
2013. jún. 27. 14:49
 5/11 BB.Bence válasza:
pótolhatod még hallal, szójával, huvelyesekkel, és egyébként a tojásnak csak a sárgájában van koleszterin ha csak a fehérjébol ennél tomérdek mennyiséget az sem okozna problémát...
2013. jún. 27. 16:34
 6/11 anonim válasza:

Én tojást sem eszem. A hüvelyesekben több fehérje van mint

bármelyik állatban. Az olajos magok, mabnula mogyoró, szotyi

tökmag pedig igazi fehérjebombák. Olvass utána ma a vegán illetve vegetáriánus táplálkozás már teljesen biztoságos. Nézd meg a neten ki az a Jake Shields, Mark Mahler, Scott Jurek, vagy John Fitch. ha ők vegák, neked sem fog egészen biztosan semmilyen kárt okozni. Merj változtatni. Fokozatosan.

2013. jún. 28. 13:45
 7/11 A kérdező kommentje:
köszi utolsó, de nem akarok vega lenni, ennék húst, csak nem szeretem. szeretem a hüvelyeseket is, köszi mindenkinek próbálok ezekből minél többet enni :)
2013. jún. 28. 15:33
 8/11 anonim válasza:
én is kevés húst eszek mert nagyon drága :))
2013. júl. 4. 22:15
 9/11 anonim válasza:

A hüvelyesek nem számítanak teljes értékű fehérjének. (Nem tartalmaznak minden esszenciális). A növények nagy része ilyen (kivételek közé tartozik pl a szója). A húsok, tej, és egyéb állati fehérjék teljes értékűnek számítanak.

Mivel pótolhatod : Ahogy elmondták : Hal, tojás(1-2 sárgája még nem nagy baj). Az olajos magvak pedig ugyanakkor magas zsírtartalmuk miatt kalóriabombák is. Nem azt mondom hogy egézségtelenek(nagyon egézségesek), de a túlzott fogyasztást kerüljük. Ezenkívül az ilyenek gyakran lehetnek sózottak (pl mogyoró), ami nem túl jó ha sokat eszel. (kalória/100g mogyóronak mindenképp 600 kcal felett van). Továbbá pótolhatod készítményekkel is ha úgy gondolod hogy nem eszel eleget(felnött férfinak kb 0.8g-ot ajánlanak, de ha sportolsz mindenképpen többet ajánlok). Ilyen készítmény pl : Szója fehérje(olcsó), Whey (gyorsan felszívódó, drágább), vagy például tejfehérje(20%whey,80% kazein(lassan felszívódó fehérje). Googlezz rájuk ha érdekel. Szója fehérje izolátumot (SPI) lehet venni 90%+ (a hús ~20% fehérjét tartalmaz) 1800 huf-ért.

2013. szept. 13. 10:24
 10/11 anonim válasza:

Javítások a válaszomban : (Nem tartalmaznak minden esszenciális *aminosavat) ; (felnött férfinak kb 0.8g/testsúly kg*-ot ajánlanak)..

(nem értem mért nincs válasz editelési lehetöség itt..)

2013. szept. 13. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!