Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez az étrend jó ha Inzulinrezi...

Ez az étrend jó ha Inzulinrezisztenciám van?

Figyelt kérdés

Szerintetek gond van ezzel az étrenddel ?

107 kilóról indultam 4 hete és 1 hét ! alatt lement 4 kiló azóta még 1 kg de itt toporgok 102 kilónál ... Edzeni járok éppen nem menstruálok és a gyógyszeremet szedem rendesen (Merckformin reggel este 1-1 szem az ezresből ) Inzulinrezisztenciám van és pajzsmiriggyel műtőttek de arra kapom a hormont ,tehát jó a TSH-m (MM-be járok ). Szóval az étrendem :

Reggeli : 2 szelet Tönkölybúza kenyér sonka esetleg és vagy sjt kevés ill . paprika paradicsom

Tízórai : 5 db korpovit és 2 dl . tejeskávé vagy 1 Update puding 3 db abonett

Ebéd : szigorúan rendelve a biztosnság kedvéért Az ÉN diétám vagy Update 1 50 g CH -ig

Uzsi :1 alma vagy 1 cukormentes müzliszelet vagy 1 Update puding

Vacsi : 2 szelet Tönkölykenyér felvágottal esetleg virslivel és zöldfélékkel néha mellé 2 dl tejjel

Szóval ez a diéta heti 3 edzés (cardio ) és a Merckformin mellet nem kellene jobban fogynom ?

Esetleg egyek pl. több salit ? Vagy legyek türelmesebb ? Van amit még kellene nézetni ami miatt nem annyira "gyors " a fogyás ?

Köszönöm a segítségeteket :)

2013. jún. 15. 08:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Amit linkeltem oldalt ott olvass az akupunktúrás kezelésről, esetleg kérj onnan szakértői tanácsot (orvostól).

Mozgásról tudod hogy neked nem csak heti 3x-4x kell edzened, hanem naponta többször is mozognod akár csak sétálni, mert a tétlenség alatt is nő az inzulin rezisztencia. Ilyeneknek mind nézz utána, minden tipp és trükk számít, nem csak a táplálkozás. Vannak IR-es csoportok ott is a táplálkozáson kívüli egyéb életmódbeli trükkökben segíthetnek tapasztalt emberek!

2013. jún. 15. 20:25
 12/14 anonim ***** válasza:
még csak húst se jelent, vannak vega paleósok is:) a zsírt meg kihagytad :))
2013. jún. 15. 20:36
 13/14 anonim válasza:

Update pudingot, és a tejet mellőzném a napi étrendből, sőt úgy általánosságban felejtsd el végleg. A tej és a joghurt, és ebből készült dolgok nagyon megemelik az inzulint, jobban mint bármi más.

Update ebéd nekem nem mond semmit. Az a tuti, amit magad készitesz. Párolt (nem szabad túl párolni, olyan félkemény legyen) v. friss zöldség, szárnyas husi (főzve, vagy sütőben olaj nélkül sütve). Mellé mehet barna rizs, köles, vagy akár tk. vagy tönköly kenyér, de azért járj utána hogy mennyi tk vagy tönköly lisztet tartalmaz. Tizóraira meg a kávé helyett mehet egy friss limonádé is természetes édesitőszerrel, vagy akár egy vaniliás krémtúró otthon készitve. Ezek csak egy-egy ötletek a sok közül. Korpovit keksz egyébként jó, csak én magamból indulok ki, és minél kevesebb glutént vinnék az étrendembe. Kicsit lehet a paleo irányába is mozogni, meg néha pl. rizslisztből, vagy más gluténmentes lisztből csinálni lepénykét, kenyeret. Virslikkel és egyéb bolti húskészitményekkel vigyázz, cukrot tartalmazhat, sőt némelyik teljeskiörlésü pékárú is. Heti 3 edzés helyett, heti 7, de legalább 5 alkalommal. Egy 40-45 perces kardió edzés 12 órára leviszi az inzulint, ezt tartsd szem előtt. Szerintem a heti 3 edzés kevés. Ha a munka mellett nem tudod beiktatni az idődbe, akkor egy tempósabb séta mondjuk munkába menet, vagy hazafelé is megteszi. De pörögjön fel egy kicsit a szived, meg majd észreveszed, hogy a gyakori mozgással csökken az étvágyad is. Sok sikert! :)

2013. jún. 24. 14:08
 14/14 anonim válasza:
Még annyit tennék hozzá, hogy sok alvás (ahogy megoldható), magnézium. D vitamin, erre most az is elég ha a jó időben kint sportolsz (futsz, bringázol, vagy egy jó tempós séta is megteszi). Sok folyadék, nagyon fontos, a bőrödnek is kell, a narancsbőr miatt. Citromnak és fahéjnak izulincsökkentő hatása van. Ha a pajzsmirigyre megkaptad a megfelelő kezelést, és ha rendesen csinálod a diétát el kell indulna a fogyásnak. De a helyedben mindenképpen folyamatosan csökkenteném a glutént. Csak annyi kenyeret egyél az ételekhez amit feltétlen muszáj. Tudom a gyógyszer miatt azt mondják hogy kell reggelre legalább két szelet, de szerintem ez nem igy van, mert sok paleos IR-es is van, akit ismerek és nem volt náluk probléma. Csak mindent fokozatosan hagyj el.
2013. jún. 24. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!