Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Összeestem az éhségtől? Nem...

Összeestem az éhségtől? Nem is voltam éhes.

Figyelt kérdés

Ma reggelire ettem egy tál müzlit, délelőtt a kertben dolgoztam a szüleimmel, ebédre 1 tál húslevest, 2 tükörtojást ettem salátával. Délután a szokásos 1 órát sportoltam(40 perc szobabicikli rossz idő miatt meg néhány hasprés,fekvőtámasz) És olyan 4 óra körül fura görcsölést éreztem, és egyre durvább lett. Az íróasztalomnál ültem, felálltam, egy pohár vízért indultam a konyhába mert úgy éreztem az jót tenne. Alig tudtam kimenni a konyháig, még a szobámba összerogytam a földre és ott maradtam 1-2 percig. Mély levegőt vettem és valahogy kivonszoltam magam. Aztán a pultnál az üveget akartam kibontani, amikor összeestem. Nem ájultam el, de csak félig voltam magamnál, éreztem, hogy elengednek a lábaim és a földön összegömbölyödve, rángatózva sikítottam segítségért. A bátyám volt itthon, aki egy szelet kenyeret tolt elém, hogy egyem meg. Először tiltakoztam, hogy rá se bírok nézni, nem kívánom, de szerencsére elég erőszakos volt és megettem. 1 percbe sem telt és minden fájdalmam elmúlt. A tesóm azt mondta, csak tippelte, hogy attól jobb lesz, meg a kenyér volt kéznél, szóval csak mázlink volt. De ez mi volt? Nem voltam éhes, nem éreztem éhséget egész nap. Máskor is szoktam keveset enni, vacsim is lett volna még este. Tegnap meg vendégeknél voltunk délután és ott egész nap etettek, szóval még előző napról is voltak raktáraim. Tanácstalan vagyok és nagyon megijedtem! Ma akárhányszor fájt a hasam egy picit is, rögtön futottam enni, nehogy hasonló történjen! Nagyon sokkolt ez az eset...félek, hogy megint megtörténik, de mivel fogalmam sincs mitől volt, így nem tudom mivel tudnám megakadályozni. Segítsetek kérlek!

L17

2013. jún. 1. 21:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy tini fiatalnak falnia kell, mert fejlődésben van a szervezete. Ha nem kap elég tápanyagot, nem fejlődnek ki rendesen a belső szervei. Beteg lesz a gyereke is, ha ki bírja hordani egyáltalán. A felesleget pedig le kell dolgoznia. Nem pedig fordítva: keveset enni, és azt is ledolgozni.
2013. jún. 1. 21:52
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Elvileg éhesnek kellene lenned.. majd vizsgáltasd ki hogy miért nem vagy éhes.

Gyakorlatban viszont mivel nem akarsz meghalni, tönkremenni egyél tudatból. Most mi mást tehetsz?

Igazából baromi egyszerű: Nem müzlit eszel (meg életmentő kenyeret) mert semmi értelmük nincs. Húst, zöldséget, zsírt, gyümölcsöt, gombát, olajos magvakat. Ezek jöhetnek szóba, mert ember vagy - más kajákhoz rágcsálónak, madárnak, baktériumnak kell születni.

Lehet kialakult inzulinrezisztenciád van, és a kevés kajálás mellett problémád volt a vércukorszinteddel. 17 évesen már simán. De lehet nincs, szimplán csak krónikusan keveset eszel, és eddig bírtad.

Kell tolni nagyobb mennyiségű ételt napi 3x, ezzel nem nyúlhatsz mellé. Elég nagy gyógyító potenciál van a megfelelő ételekben, még az étvágyad is visszatérhet ha nem müzlit eszel, hanem húst és zöldségeket. Ne feledjük, egy müzli (tej, gabona) nagyon nagy teher a testünknek, emésztésünknek.

Egyél letisztultan, és tudatosan egyél nagyobb mennyiséget. Mindegy hogy éppen mennyire kívánod, az éhség egészséges esetben működik, ha épp nincs az nem azt jelenti hogy nincs szükséged élelmiszerre - igazi élelmiszerre nem müzlikre.

2013. jún. 2. 01:31
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem szoktam mindig keveset enni, igazából egyik nap éhes vagyok mint az állat, utána meg kevésbé...

A müzlit meg szeretem...

2013. jún. 2. 11:02
 4/4 anonim ***** válasza:
de akk jol értem h edzés után nem ettél? :O edzés után mindig enni kell, banán, plusz fehérje, majd 1.5 órán belül normális kaja. Lehet a stressz miatt is ájulni (ha van ilyen a háttérben)
2013. jún. 20. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!