Milyen lisztet ajánlotok sütéshez, főzéshez, ha nem szeretnék többet fehérlisztet enni, viszont sütni szeretek, és pl. gombapaprikáshoz is jobb lenne nem fehér lisztet használnom?
Figyelt kérdés
2013. máj. 23. 21:02
1/3 anonim válasza:
teljeskiörlésü liszt búza csirával. egy kicsit savanykásabb az íze, de én nagyon megszerettem, és a kenyeret is ebből sütöm.
2/3 anonim válasza:
Semmilyen gabona liszt nem jobb a másiknál.. Divatos lett jobbnak kikiáltani és drágábban eladni a tk. liszteket.. de ez értelmetlen.
Olajos magvakból is készítenek lisztet (préselést követően) mandula, mák, mogyoró, lenmag, tökmag stb. lisztek viszont teljesen mások.
Kókuszreszelékből is készül liszt. Ezekkel érdemes próbálkozni.
Így hogy 'jobb lenne nem fehér lisztet használni' ez nem jó. Nem a fehéren van a hangsúly, hanem a gabonán. Minden búza/rozs stb. liszt tele van keményítővel, gluténnal, lektinekkel.. igazából nem ehetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!