Jobb a rozskenyér, korpás rozskenyér, mint a fehér kenyér?
Figyelt kérdés
Táplálkozás, kalória, egészség és fogyókúra szempontjából is!2013. febr. 26. 21:09
2/5 anonim válasza:
A benne levő rostok miatt jobbak az ilyen kenyerek, mert serkentik a bélműködést
3/5 anonim válasza:
Valójában nem, gyakorlatilag egy kategória mindegyik. Ki vannak kiáltva a gabona rostok "jónak", bélműködést segítőnek. Minden alap nélkül!
4/5 anonim válasza:
Jó, akkor ne a rostok miatt legyen: a fehérkenyér üres szénhidrát, ugyanis a mag héjában találhatóak az értékes alkotóelemek.
5/5 anonim válasza:
Tök mindegy, a héjból leginkább a penész és a növényvédő szerek, szennyeződések kerülnek a lisztbe mint 'értékes' komponensek. Egyébként egy ilyen lisztben valóban értékes anyag nincs, tehát ezzel megideologizálni a fogyasztását egy újabb nagy kamu, önámítás.
Azért nem alkalmas fogyasztásra, mert a bennük található enzimgátlók, fitátok eleve nem teszik lehetővé, hogy a nyomokban megtalálható vitaminok, ásványi anyagok felszívódjanak. Mindegy hogy az analitikai vizsgálat kimutatja hogy milyen fantasztikus ásványi anyagok találhatók egy ilyen lisztben, ha nem jutunk hozzájuk, nem szívódnak fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!