Kiújulhat a lisztérzékenység felnőtt korban?
Vérből nem lehet 100%-ra kimutatni.
Sajnos, nem kiújult a betegséged, hanem el sem múlt, csak tünetmentes voltál! A lisztérzékenység a tudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, csak az élethosszig tartó gluténmentes diéta a megoldás. Tehát te jelenleg is lisztérzékeny vagy! Minél előbb menj szakrendelésre (gasztróra!). Amúgy sokaknál jelentkeznek a tünetek 30 körül, gyerekszülések után stb. Én is 30 évesen lettem LÉ, nekem gyermekkoromban nem voltak tüneteim. Javaslom a liszerzekeny.hu tanulmányozását!!!
A kezeletlen lisztérzékenység többek között csontritkulást, vashiányt, ca, mg hiányt, ezáltal görcsöket, a fokak korai romlását, bőrtüneteket (ekcéma és egy speciális bőrbetegség), további allergiák kialakulását, pajzsmirigy betegségeket, cukorbetegséget, vetéléseket (!) és sajnos egy speciális rosszindulatú daganatot is okozhat. Nem vicc, sos olvass utána és irány a gasztró!
32 éves, 1,5 éves lisztérzékeny anyuka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!