Használt már valaki lisztérzékenységet kimutató, gyógyszertárban kapható tesztet?
A lisztérzékenységet nem mindig tudják kimutatni, de tény hogy mindenkire káros a glutén. Miért menjen el az ember egy potenciálisan fals-negatív eredményért vizsgálatra?
Tehát minek vizsgálgatni? Nem eszik az ember gabonát, mert sz.ar. A gluténmentes gabona is az, hát hús és zöldségevő az ember, ezért kolonoszkópiázni, vizsgálgatni? Mekkora luxus pénzpocsékolás.. Na de ja, szóval a vérvizsgálat, a székletvizsgálat, bélvizsgálat, hajlamosító gének vizsgálata még mindig nem mutatja ki az összes lisztérzékeny embert, hiszen 'NEGATÍV' eredményű emberek is jobban lesznek a liszt mellőzése után. Tehát nem tudják megfelelően kimutatni, ez a lisztérzékenység jéghegy modellje.
Szia!
Gasztroenterológus tud speciális vérvételt kérni, abból lehet megállapítani (az esetek többségében). Ha az nem mutatja ki, akkor kell tükrözés, de nem vastagbél, hanem gyomor!
Háziorvos ilyen vérvételt nem tud kérni!
Nekem is folyamatos hasmenésem volt. Széklettenyésztést csináltak, az negatív lett. Utána küldtek allergológushoz, aki csináltatott 20 féle ételre allergiateszet (vérből), szintén negativ lett. Utána mentem gasztróra, ott vérből nézték a lisztérzékenységet (antitesteket), az lett nagyon magas érték. Utána kellett még a gyomortükrözés, mert azzal lesz 100% a diagnózis (patkóbélből - a vékonybél felső részéből - vesznek mintát).
A gyógyszertári teszt nem 100%-os, én inkább gasztroenterológiára mennék - de valami normálishoz!
Ugyanez a szitu nálam,vettek vért,semmi,csináltattam patika liszt érz. tesztet,semmi,hasi uh,semmi.....
A hasmenés,vérzés meg még most is tart,asszem mégiscsak megyek tükrözésre :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!