Vannak olyan lisztérzékenyek,akik ha csak lisztport szippantanak be attól is elájulnak.Vannak olyanok akiknek hasmenése , hányás,bőrkiütése van ha glutént evett.
Van olyan akinek nincs semmi problémája, de a bélbolyhok mindenkinél károsodnak, ami könnyen rákosodáshoz vezet.
2013. márc. 28. 15:19
2/9 anonim válasza:
Van, akinek hosszú diéta után semmi látható tünete nem lesz egy kis "bűnözéstől". Viszont akkor is károsítja ezzel önmagát, elindul az antitestek termelődése és a bélbolyhok károsodása. Másrészt a kontrollok emiatt szükségesek, hogy a diétahibákat ki lehessen zárni. Elvileg évente ildomos gasztroenterológián kontrollra jelentkezni (speciális vérvétel).
Támogatás: attól függ. Felnőtteknek adókedvezmény van, de pl. felsőoktatásban tanulók, gyesen lévők, nyugdíjasok ezt sajnos nem tudják igénybe venni.
A kenyeret sütni érdemes. Úgy sem olcsó, de azért mégse 800 ft :)
2013. márc. 29. 14:07
3/9 anonim válasza:
Te lisztérzékeny vagy? Vagy valaki a családban?
2013. márc. 29. 14:07
4/9 anonim válasza:
liszérzékeny vagyok és ha liszteset eszek szédülök hányingerem van és görcsöl a gyomrom meg csallánkiütések lesznek a hasamon
2013. ápr. 2. 12:42
5/9 anonim válasza:
jah és én a rozskenyeret szoktam enni attól nem vagyok rosszul és az nem olyan drága 150Ft félkiló és az elég nekem két napig
2013. ápr. 2. 12:46
6/9 anonim válasza:
Könyörgöm, ha lisztérzékeny vagy, nem ehetsz rozskenyeret! A rozs gluténtartalmú! Szoktál járni kontrollra gasztroenterológiára?
2013. ápr. 2. 13:26
7/9 anonim válasza:
Rozskenyeret????
Attól,hogy nem vagy rosszul a bélbolyhaid tönkremennek!!!!
2013. ápr. 2. 13:26
8/9 anonim válasza:
Igazuk van, a rozskenyér abszolút nem nyerő, glutént tartalmaz. Ne a lisztet nézd, hanem olvass utána a neten, hogy mi minden tartalmaz glutént. Nekem a barátom lisztérzékeny, nem is tudtuk, hogy mi a baja, mert folyamatosan ment a hasa. Addigra, amíg kiderítették, hogy ez a baja, a bélbolyhok SORVADNI kezdtek.
2013. ápr. 9. 19:40
9/9 anonim válasza:
Én az voltam! Semmi nem történt csak felpörögtem tölle !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!