Mi történik ha evés után szódabikarbónás vizet iszom?
Figyelt kérdés
Ma nagyon éhes voltam mikor hazajöttem, másfél óráig ettem: kb 4-5 szelet kenyér lehetett + margarin + csipkebogyólekvár+ pörkölt. Most leterheltem a gyomrom úgy érzem. Olvastam, hogy jó ilyenkor a szódabikarbóna. Pontosabban mit tesz az étellel a szódabikarbóna? Meggyorsítja az emésztést? Hamarabb távozik az étel belőlem?2013. márc. 21. 14:49
1/4 anonim válasza:
Nem, csak általában ilyenkor megemelkedik a gyomorsav, amit semlegesít és ezért nem marja a nyelőcsöved. Citromos vizet igyál.
2/4 anonim válasza:
Elbontja a gyomorsavadat vizre és széndioxidra, büfögni fogsz + megüli a kaja a gyomrodat, mert nem lesz ami eméssze + sokat fogsz sárgázni.
3/4 A kérdező kommentje:
ahaaa. szóval nem sokat segít, hogy megszabaduljak tőle...
2013. márc. 21. 15:32
4/4 Lantos Szilvia válasza:
ÉN hánynék a szódabikarbónától ilyen mennyiség után :) meg ennyit egy hét alatt nem eszek meg :) Amúgy valóban egy nagyot büfizel tőle, de attól még a kaja a gyomrodban marad, ha szerencséd van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!