Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gyomorégés! Mitől lehet?

Gyomorégés! Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Egy ideje már kínoz a dolog, 2-3 napig elviselhetetlen, aztán pár hétre eltűnik, majd megint előjön. Tegnap hajnalban erre ébredtem, és képtelen voltam a kellemetlen érzéstől újra elaludni, ezt megelégeltem, orvoshoz fordultam, aki azt mondta szedjek Renniet, és kaptam egy beutalót "gyomrászhoz" is. November 12-re kaptam időpontot. Addig forduljak fel? Nem sikerült összefüggést találnom semmivel, se fáradtsággal, se stresszel, se táplálkozással, se semmivel... Mitől alakulhat ki gyomorégés? Mi ilyenkor a teendő, hogyan vizsgálják meg az embert? Van valami házi praktika, étel, amivel csökkenthető ez a "fájdalom"? 19/L
2009. szept. 24. 22:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%

Nem hagyott nyugodni ez a citrom kérdés, ezért megkérdeztem egy vegyész ismerősömet (jelenleg doktorandusz), és ezt válaszolta:

"En ugy gondolom, hogy semmi esetre sem lugosithat a gyomorban sosavval talalkozo citromsav, o maga valoban meg fog kicsit protonalodni, mivel ugye joval gyengebb, mint a sosav, igy keszseggel el fogja nyelni a sosav protonjat, de nem jelenti a pH novekedeset." "szoval szerintem ez a lugositosdi eleg hulyeseg...legalabbis ami gyumolcsok szerepet illeti..."

Tehát a citrom NEM tesz jót gyomorégés esetén...

2009. szept. 25. 14:55
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ugyebár a kémikus az nem anatómus és főleg nem orvos.

A citromsav leállítja a gyomor sósavtermelését,mivel kívülről pótoljuk a savat.És ha nem vagyunk biztosak valamiben,akkor utána olvasunk.

[link]

[link]

[link]

[link]

2009. szept. 25. 15:36
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__425119-..

A citrom pdig jó gyomorégésre,csak el kell tudni viselni az első 3 napot

2009. szept. 25. 15:40
 14/21 anonim ***** válasza:

A szervezetben lezajló lebontási folyamatok végeredményeként lehetséges, hogy a citrom valóban lúgosít. Amúgy ez a lúgosítás is egy nagy divat lett, most nem is a citromra gondolok, de rásóznak az emberre mindent, amit pénzért el lehet adni...

De azt ne mondja nekem senki, hogy ha egy amúgy is égő, netán kimart gyomorba savat öntesz, az jót tesz. Akkor miért tiltják az orvosok a savas ételeket-italokat a gyomorfekélyeseknek?

2009. szept. 25. 16:16
 15/21 anonim ***** válasza:

15:40-esnek: "csak el kell tudni viselni az első 3 napot"

És mi van, ha kilyukad a gyomra? Mert bizony fennáll ez a veszély! Ezt nekem orvos mondta! Egészséges embereknek lehet, hogy jó a citrom-terápia, de akinek már probléma van a gyomrában, annak veszélyes!

2009. szept. 25. 16:19
 16/21 anonim ***** válasza:

Bocsi!! Gyomorégésről beszéltünk és nem fekélyről.

Marha nagy különbség.Természetesen előtte ki kell zárni a fekély lehetőségét,viszont a sok égés oda vezet.

2009. szept. 25. 16:24
 17/21 anonim ***** válasza:

Egyébként én utánaolvastam, de nem welnesslapokon meg női magazinokban, hanem biokémiai jegyzetekben. Mert a média nem megbízható forrás.

És mindenkinek javaslom, hogy járjon utána a dolgoknak, mert sokmindent mondanak, de nem biztos, hogy minden igaz. P.Mónika is reklámoz valami lúgos vizet, hogy azt ha megisszuk az milyen jó. De ha belegondolunk, hogy nem történik más, mint a gyomorban semlegesítődik a benne lévő lúg, majd sima vízként halad tovább a szervezetben, rájövünk, hogy a sokezer forint ablakon kidobott pénz... És sok ilyen dolog van még, ami "ártani nem használ", viszont sokba kerül.

2009. szept. 25. 16:39
 18/21 anonim ***** válasza:

Figyelj!! Nem megvenni kell,hanem nem megenni azt nyakló nélkül,amire nincs a szervezetnek szüksége.Pl méz, olajoshal, dió és még sok minden más. Nem azt jelenti, hogy sose egyél, csak ritkán. Egyre több a köszvényes ember. Ez pedig emésztőrendszeri probléma de az izületekben csapódik ki a hugysav, szemcsék formájában. Tehát 40 éves korodra nem fogsz tudni lábraállni.

Ezért szajkózzák a lúgosítást,hogy sok zöldet egyél és kevés olyat,amire nincs szükség.

2009. szept. 25. 16:51
 19/21 anonim ***** válasza:
Ezt értem, nem is erről beszéltem! Hanem hogy nem biztos, hogy minden igaz, amit itt-ott leírnak vagy mondanak!
2009. szept. 25. 17:36
 20/21 anonim ***** válasza:

Ez így igaz.Ezért kell több helyen utánaolvasni.

Leírtam,hogy NEKEM a citromtól elmúlt a gyomorégésem,de sosem volt még gyomorfekély gyanúm se.

A köszvény igaz,és az is,hogy nagyon fáj, és ha kialakul,nem gyógyítható,és az is,hogy egyre több húst és mű dolgot eszünk,zöldség helyett.

Nekem is az a véleményem,hogy semmi baromságot nem kell megvenni,hanem odafigyelve enni.

2009. szept. 25. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!