Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gyomorégés! Mitől lehet?

Gyomorégés! Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Egy ideje már kínoz a dolog, 2-3 napig elviselhetetlen, aztán pár hétre eltűnik, majd megint előjön. Tegnap hajnalban erre ébredtem, és képtelen voltam a kellemetlen érzéstől újra elaludni, ezt megelégeltem, orvoshoz fordultam, aki azt mondta szedjek Renniet, és kaptam egy beutalót "gyomrászhoz" is. November 12-re kaptam időpontot. Addig forduljak fel? Nem sikerült összefüggést találnom semmivel, se fáradtsággal, se stresszel, se táplálkozással, se semmivel... Mitől alakulhat ki gyomorégés? Mi ilyenkor a teendő, hogyan vizsgálják meg az embert? Van valami házi praktika, étel, amivel csökkenthető ez a "fájdalom"? 19/L
2009. szept. 24. 22:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

úristen nekem is ez van ez engem is érdekel... a tej nekem egyáltalán nem segít, de sajnos a Rennie se...

Sokmindent kipróbáltam, és ami tényleg bevált az a Ranitidin... nekem 10 perc alatt hatott egy fél napig csak ajánlom

2009. szept. 24. 22:20
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Sok a gyomorsvad,attól ég a gyomrod.Ne egyél semmilyen savanyúdolgot, vöröshagymát,szénsavas italt.ne igyál kávét,mert ezek fokozzák a savtermelést.Egyél száraz kekszet,sóba-vízbe krumplit,rizst.

A kivizsgálás után adnak majd tanácsot.

Addig is szedd a gyógyszert,és ha nem javulsz,menj el újra az orvoshoz.

2009. szept. 24. 22:28
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Én évekig szenvedtem tőle.Állandóan égett a gyomrom és meguntam.Kutyaharapást szőrével.Első reggel megittam fél deci citromlevet töményen.Azt hittem belepusztulok. Másnap 1 dl-t és fél decinként növeletm naponta 2 dl-ig.És aztán szépen vissza fél decire.Ez egy hét.Aztán abbahagytam.Elmúlt és 10 év óta nem jött elő.Nekem bejött,de nem biztos,hogy másnak is.
2009. szept. 24. 22:39
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Én a citromlevet nagyon nem javasolnám! Nem játék, kilyukadhat az ember gyomra (ha fekélye van)!

Nekem hasonló panaszaim voltak, gyomortükrözést csináltak, és kiderült, hogy több helyen fel van maródva, és be van vérezve a gyomrom. 3 hét szigorú diéta következett, csak pépes ételt ehettem, sokszor keveset, és semmi olyat, ami irritálhatná a gyomrot. Konkrétan bébikaján és joghurton éltem, de nagyon jót tett a gyomromnak! Gyógyszer gyanánt Quamatelt kaptam, az is használt. Mini változatban lehet kapni vény nélkül is. Ami nagyon fontos: nem szabad bevenni non-szteroid fájdalomcsillapítót, mert azok is marják a gyomrot! Bár én nem próbáltam, de a kamilla tea is segíthet. Egyébként nálam abszolut összeköthető lelki dolgokkal. Abba kell belegondolni, hogy mi az, amin az ember "emészti magát", "görcsöl rajta" (kifejező a magyar nyelv)!

Gastroenterológiára megpróbálhatsz máshova is kérni időpontot, én a 9. kerületi SZTK-ban egy héten belül kaptam.

Jobbulást!

2009. szept. 25. 00:10
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

a citromlé jó a sok savra, mivel hiába van benne citromsav, bent kölcsönhatást képez, és lugosít. énis alkalmazom, azt azta nem ég a gyomrom.

viszont sztem neked refluxod lesz. nyelőcsövednél nemszoktál olyan marást, égő érzést érezni? ahol a nyelőcsöved a gyomrodba torkollik...

2009. szept. 25. 00:33
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Utánaolvastam, de nem hiszek abban, hogy a citromlé konkrétan a gyomorban lúgosítana. Az lehet, hogy később, a lebontása során a szervezetet lúgosítja, de azt kétlem, hogy a gyomorsavat közömbösítené. A citromsav ph-ja 2-es, a gyomorsavé 1-es. Tehát valóban kevésbé savas a citromlé, de még így is az. Szóval nem értem, de ha valaki leírja nekem a kémiai egyenletet, ami lejátszódik a citromsav és a gyomorsav találkozásakor, és az igazolja az állítást, akkor elhiszem. Egyébként ezen az orvosi honlapon is azt írják a citrommal kapcsolatban, hogy ha ég a gyomrunk, akkor beszéljünk orvossal a citrom használata előtt: [link]
2009. szept. 25. 00:49
 7/21 A kérdező kommentje:
Tegnap amikor felébredtem hajnalban akkor a torkomtól a gyomromig égett az egész, nagyon rosszul voltam, folyt rólam a víz, azt hittem hányni fogok. Aztán reggel ment a hasam, és azóta megint semmi. Kicsit ég néha, aztán kicsit nem. A rennie úgy látszik legalább kicsit használ. Szüleim szerint egyszerűen csak elörököltem, mindkettőjük gyomorégős volt régebben, apukámnak fekélye is volt, így biztos ami biztos orvoshoz küldtek. Egy ismerősöm este azt mondta igyak teát (persze citromlével ittam), de elmondani nem tudom mennyire nem esett jól :S Magára a teára vágytam, de legközelebb a citromlevet kihagyom belőle :S Tegnap háztartási kekszen éltem, de azt hittem már éhen halok! :) Köszönöm a válaszokat! Szóval akkor hasonló diéta mint gyomorrontásnál segíthet?
2009. szept. 25. 06:56
 8/21 A kérdező kommentje:
Ja, és még egy kérdés. A gyomor tükrözéstől nagyon félek, el nem tudom képzelni hogy bírja ki az ember. Leírná valaki ennek a menetét onnantól kezdve hogy belépett a váróba? Kell inni ilyen löttyöket meg egyebek?
2009. szept. 25. 06:58
 9/21 anonim ***** válasza:
73%

szia! 15 évesen ugyanezt átéltem, ennek 1 éve. iszonyat szarul voltam HÓNAPOKIG! aztán elmentem dokihoz. először adtak Quamatelt meg minden sza.rt már bocsánat:S de ezek nagy nullát se hatottak. aztán komolyabb lett, már nem tudtam suliba se járni. végül magánorvosnál kötöttem ki.

Tükrözésen.... nagyon hisztérikus típus vagyok, de túléltem. azthittem rosszabb lesz.. bár nem volt 1 élmény azért. ott remegtem előtte az intenzíven ilyen zöld falak közöttmint a filmekben.:S wáá. aztán befújta a nővérke lidokainal a torkom. aztán még1×:SS hát én azthittem, h nekem vmi bajom van v alergiás vagyok rá v nemtom mert ugyéreztem h alig kapok levegőt, lezsibbadt mindenem:S (torkom)... aztán jöttek azzal a hosszú csővel.. iszonyatosan megrémültem. h azt a 2 centiméterr átmérőjű csövet ledugják a torkomon:S:S a vékonybelemig.. beletettek a fogaimhoz egy ilyen kis műanyagot, h kifeszítséka szám, ne tudjak harapni xD. :D

a lényeg, h MINDEN ÚGY CSINÁLJ hgy MONDJÁK. akkor vegyél levegőt. stb. az első része szar, amikro lemegy a cső eleje a torkodon. utána már nem sok "érzékelő" van. kb 5 perc. ezenkívül felfújják ( a csővel) a hasad (levegővel) ÉS LEHET H VESZNEK SZÖVETMINDTÁKAT, ami ugyancsak nem fáj. telálj jó dokit, esetleg magánorvost, ismerőst. tul lehet élni én aztmondom. lehet h előtte adnak vénásan nyugtatót, de akár altatásban is lehet kérni. ami sztem emiatt az 5 perc miatt nem tul jo . az altatás veszélyes, napoig benn kell lenned a korházba stb... sok szerencsét!:) amugy én NEXIUM gyógyszerrel jötem rendbe!

2009. szept. 25. 12:34
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia, pont tegnap találtam ezt a cikket a tükrözésről, amikor a citromról keresgéltem:

[link]

Én is simán túléltem, sokkal rosszabbra számítottam, mint amilyen volt. Tényleg csak addig rossz, amíg lecsusszan a cső. De az se fáj, csak annyira kellemetlen, mint mikor az ember az ujját ledugja a torkán. És nagyon gyorsan csinálják, pár perc alatt kész.

2009. szept. 25. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!