Gyomorégés! Mitől lehet?
úristen nekem is ez van ez engem is érdekel... a tej nekem egyáltalán nem segít, de sajnos a Rennie se...
Sokmindent kipróbáltam, és ami tényleg bevált az a Ranitidin... nekem 10 perc alatt hatott egy fél napig csak ajánlom
Sok a gyomorsvad,attól ég a gyomrod.Ne egyél semmilyen savanyúdolgot, vöröshagymát,szénsavas italt.ne igyál kávét,mert ezek fokozzák a savtermelést.Egyél száraz kekszet,sóba-vízbe krumplit,rizst.
A kivizsgálás után adnak majd tanácsot.
Addig is szedd a gyógyszert,és ha nem javulsz,menj el újra az orvoshoz.
Én a citromlevet nagyon nem javasolnám! Nem játék, kilyukadhat az ember gyomra (ha fekélye van)!
Nekem hasonló panaszaim voltak, gyomortükrözést csináltak, és kiderült, hogy több helyen fel van maródva, és be van vérezve a gyomrom. 3 hét szigorú diéta következett, csak pépes ételt ehettem, sokszor keveset, és semmi olyat, ami irritálhatná a gyomrot. Konkrétan bébikaján és joghurton éltem, de nagyon jót tett a gyomromnak! Gyógyszer gyanánt Quamatelt kaptam, az is használt. Mini változatban lehet kapni vény nélkül is. Ami nagyon fontos: nem szabad bevenni non-szteroid fájdalomcsillapítót, mert azok is marják a gyomrot! Bár én nem próbáltam, de a kamilla tea is segíthet. Egyébként nálam abszolut összeköthető lelki dolgokkal. Abba kell belegondolni, hogy mi az, amin az ember "emészti magát", "görcsöl rajta" (kifejező a magyar nyelv)!
Gastroenterológiára megpróbálhatsz máshova is kérni időpontot, én a 9. kerületi SZTK-ban egy héten belül kaptam.
Jobbulást!
a citromlé jó a sok savra, mivel hiába van benne citromsav, bent kölcsönhatást képez, és lugosít. énis alkalmazom, azt azta nem ég a gyomrom.
viszont sztem neked refluxod lesz. nyelőcsövednél nemszoktál olyan marást, égő érzést érezni? ahol a nyelőcsöved a gyomrodba torkollik...
szia! 15 évesen ugyanezt átéltem, ennek 1 éve. iszonyat szarul voltam HÓNAPOKIG! aztán elmentem dokihoz. először adtak Quamatelt meg minden sza.rt már bocsánat:S de ezek nagy nullát se hatottak. aztán komolyabb lett, már nem tudtam suliba se járni. végül magánorvosnál kötöttem ki.
Tükrözésen.... nagyon hisztérikus típus vagyok, de túléltem. azthittem rosszabb lesz.. bár nem volt 1 élmény azért. ott remegtem előtte az intenzíven ilyen zöld falak közöttmint a filmekben.:S wáá. aztán befújta a nővérke lidokainal a torkom. aztán még1×:SS hát én azthittem, h nekem vmi bajom van v alergiás vagyok rá v nemtom mert ugyéreztem h alig kapok levegőt, lezsibbadt mindenem:S (torkom)... aztán jöttek azzal a hosszú csővel.. iszonyatosan megrémültem. h azt a 2 centiméterr átmérőjű csövet ledugják a torkomon:S:S a vékonybelemig.. beletettek a fogaimhoz egy ilyen kis műanyagot, h kifeszítséka szám, ne tudjak harapni xD. :D
a lényeg, h MINDEN ÚGY CSINÁLJ hgy MONDJÁK. akkor vegyél levegőt. stb. az első része szar, amikro lemegy a cső eleje a torkodon. utána már nem sok "érzékelő" van. kb 5 perc. ezenkívül felfújják ( a csővel) a hasad (levegővel) ÉS LEHET H VESZNEK SZÖVETMINDTÁKAT, ami ugyancsak nem fáj. telálj jó dokit, esetleg magánorvost, ismerőst. tul lehet élni én aztmondom. lehet h előtte adnak vénásan nyugtatót, de akár altatásban is lehet kérni. ami sztem emiatt az 5 perc miatt nem tul jo . az altatás veszélyes, napoig benn kell lenned a korházba stb... sok szerencsét!:) amugy én NEXIUM gyógyszerrel jötem rendbe!
Szia, pont tegnap találtam ezt a cikket a tükrözésről, amikor a citromról keresgéltem:
Én is simán túléltem, sokkal rosszabbra számítottam, mint amilyen volt. Tényleg csak addig rossz, amíg lecsusszan a cső. De az se fáj, csak annyira kellemetlen, mint mikor az ember az ujját ledugja a torkán. És nagyon gyorsan csinálják, pár perc alatt kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!