Minden este gyomorégés, hányinger, álmatlanság. Milyen étrenddel előzhetem meg?
hát ne 5-6kor vacsorázz ha 9-10után fekszel.
tudom, azt mondják este 6-7 után ne egyen az ember, de igenis, isteni bekajálni lefekvés előtt fél órával kb, én nemis tudnék máshogy elaludni (amúgy 48kiló vagyok 168centihez,úgyh nem árt meg, hidd el:D)
amúgy nekem a hagyma tesz be este, akkor nagyon ég lefekvésnél, meg főleg reggel másnap a gyomrom:D
egyél többször, könnyű kaját, zsíros kaja, tésztaféle stb, legyen csak ebédre.
a nasi meg jöhet ha előtte/utána eszel vmi másokat is
Nem naponta kétszer kell enni, ahhoz hogy meglegyen az energiaszükséglet, nyilván sokat, hanem ötször, egyenletesen elosztva keveset. Tervezetten kell étkezni, nem összevissza. Elvileg, ha túl sok idő eltelik a lefekvés és az utolsó étkezés között, akár az éhségtől is éghet a gyomrod, de szerintem inkább az a baj, hogy lefekvés előtt mégiscsak eszel. Ha lefekvés előtt 2-3 órával eszel, nem nehezet, nem zsírosat, nem sokat, kerüld a savanyú gyümölcsöket, retket, hagymát, paprikát,bort, erős alkoholt, akkor se az éhségtől nem fáj, se a túlterheléstől. A tej viszont jó este. Nekem mindig akkor ég a gyomrom, ha este mégiscsak bűnözöm. Ha túlsúlyos vagy, az is okozhat gyomorégést, mert a belső szervek nyomják egymást, mint a terhességben. Ha éjszaka rendesen alszol, reggel idejében felkelsz, reggelizel, akkor nem kell túl sokat enned később. Ha dolgozol vagy suliba jársz, hogy tudsz 11-ig aludni?
De - csak akkor, ha ez legalább két hét után se válik be - lehet kapni akár recept nélkül is savlekötőt, pl Quamatel mini huzamosabb szedésre - illetve ha az se elég, orvos.
köszönöm a válaszokat...megfogadom a tanácsokat :)
amúgy azért tudok 11.ig aludni,mert nyár van...egyébként egyetemre járok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!