Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Minden este gyomorégés,...

Minden este gyomorégés, hányinger, álmatlanság. Milyen étrenddel előzhetem meg?

Figyelt kérdés
Napközben semmi bajom, de este 9-10 óra környékére elkezd égni a gyomrom,a hányingerig fokozódik,a tej és a rennie enyhíti vagy 20 percre..de utána megint kezdődik...nem tudok elaludni csak pirkadatkor,így alszom 11-délig, az ebéddel kezdem a napot és 5-6 körül vacsorázok. Sajnos válogatós vagyok, és sajnos épp a zsírosabb kajákat és a szénhidrátokat(tésztafélék) eszem meg a leginkább...tudom,hogy a problémáimat a rossz étrend okozza...min változtassak és hogyan? Mit egyek, mit ne egyek? És mit mikor ehetek? És hányszor egyek egy nap? És van e olyan napszak, mikor ehetek édességeket?Ugyanis azt is túlzottan szeretem és eddig este, tv-nézéshez ettem de amióta kijöttek a gondjaim, rájöttem, hogy az sem tesz jót...Előre is köszi a válaszokat! (20 éves lány vagyok, nem tudom,szükség van e erre az információra)
2009. júl. 27. 05:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! A Google keresőbe üssed be, hogy dietetikus válaszol vagy a legtöbb nagyobb egészségügyi weblapon ahol orvos felel van dietetikus, azaz táplálkozási szakember. Reményeim szerint ilyen helyen profi választ kapsz.
2009. júl. 28. 03:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mit szoktál inni, de nekem addig voltak ilyen problémáim, amit szénsavas italokat ittam. Amióta csak szénsavmentes vizet iszom, elmúlt. (A kicsit szénsavas se volt jó)
2009. aug. 12. 22:12
 3/6 anonim ***** válasza:

hát ne 5-6kor vacsorázz ha 9-10után fekszel.

tudom, azt mondják este 6-7 után ne egyen az ember, de igenis, isteni bekajálni lefekvés előtt fél órával kb, én nemis tudnék máshogy elaludni (amúgy 48kiló vagyok 168centihez,úgyh nem árt meg, hidd el:D)

amúgy nekem a hagyma tesz be este, akkor nagyon ég lefekvésnél, meg főleg reggel másnap a gyomrom:D

egyél többször, könnyű kaját, zsíros kaja, tésztaféle stb, legyen csak ebédre.

a nasi meg jöhet ha előtte/utána eszel vmi másokat is

2009. aug. 13. 00:30
 4/6 anonim ***** válasza:
előző vagyok: ja, és igyál sokat! persze vizet! ne szénsavasat!!
2009. aug. 13. 00:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem naponta kétszer kell enni, ahhoz hogy meglegyen az energiaszükséglet, nyilván sokat, hanem ötször, egyenletesen elosztva keveset. Tervezetten kell étkezni, nem összevissza. Elvileg, ha túl sok idő eltelik a lefekvés és az utolsó étkezés között, akár az éhségtől is éghet a gyomrod, de szerintem inkább az a baj, hogy lefekvés előtt mégiscsak eszel. Ha lefekvés előtt 2-3 órával eszel, nem nehezet, nem zsírosat, nem sokat, kerüld a savanyú gyümölcsöket, retket, hagymát, paprikát,bort, erős alkoholt, akkor se az éhségtől nem fáj, se a túlterheléstől. A tej viszont jó este. Nekem mindig akkor ég a gyomrom, ha este mégiscsak bűnözöm. Ha túlsúlyos vagy, az is okozhat gyomorégést, mert a belső szervek nyomják egymást, mint a terhességben. Ha éjszaka rendesen alszol, reggel idejében felkelsz, reggelizel, akkor nem kell túl sokat enned később. Ha dolgozol vagy suliba jársz, hogy tudsz 11-ig aludni?

De - csak akkor, ha ez legalább két hét után se válik be - lehet kapni akár recept nélkül is savlekötőt, pl Quamatel mini huzamosabb szedésre - illetve ha az se elég, orvos.

2009. aug. 13. 09:45
 6/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat...megfogadom a tanácsokat :)

amúgy azért tudok 11.ig aludni,mert nyár van...egyébként egyetemre járok

2009. aug. 13. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!