Segítség! Súlyos édességfüggőség? Hogyan lehetne kigyógyulni ebből?
Az az igazság,hogy senkinek nem beszéltem még erről,de az a gyanúm,hogy súlyos édességfüggőségem van.
Ugyan még nem vagyok túlsúlyos (csak kissé telt),sem cukorbeteg,de a látásom romlik (-3,75 és -4,5-ös dioptria)!
Szinte édességen meg gyümölcsön kívül nem kívánok semmit.Ha szomorú vagyok,akkor is édesség,meg ha örülök,akkor is.
Képes vagyok egész nap édességet zabálni:egy teljes csomag túró rudi,egy tábla csoki,ennyit képes vagyok bevágni cirka két nap alatt.
Mit tehetnék!
Köszönöm előre is!
Bocsánat,elírtam!Ez egy napi adagom!
Márniákusan rettegek az alkohol,cigaretta,drogfüggőségtől. Lehet ennek az ellensúlyozása az édesség? Ha a fenti háromból egyikből lenne ilyen szintű függőségem,lehet nem is élnék :/
Hát akkor résztvétem,sorstárs! :)
Én se se pia,se drog,se cigi,de a csoki...az mindig!
A gyengém a karamellás milka csoki,egy hatalmas extra táblát két nap alatt előttem basszus belőle!
Meg mindig azon kapom magam,hogy minden étkezés után valami kis ez az,holott napi egy kocka étcsoki az egészéges állítólag :S
Én meg étcsokiból is képes vagyok lenyomni egy táblát!
Nem veszel édességet, így. Ha jóllaksz hússal, zöldségekkel, akkor kevésbé kívánsz majd töltelék kaját. Egyél 1-2g c-vitamint is naponta, ez is segíthet.
De végső soron rajtad áll. Még kipróbálhatod azt, hogy édességet készítesz: maglisztekből, xilittel-eritrittel. Ezektől nem leszel beteg, hájas, de az áruk miatt el fog menni a kedved.
Amúgy részben lelki függőségről van szó, részben testiről (hozzá lehet szokni a szénhidrátokhoz). A szemed nem ettől romlik, de beteg még lehetsz. Nem csak az édességek miatt, a krumpli, kenyér ugyan úgy cukorrá bomlik le, és úgy is hatnak mint a cukor. Cukor alapú társadalom vagyunk, király mi?
A függőség a te döntésed. Leírtam mivel helyettesítheted, miket ehetsz hogy tápanyagokhoz juss betegségek helyett, de innentől a te döntésed. Esetleg keress sorstársakat, és biztassátok egymást, ez a lelki hozzászokás legyőzésében segíthet. Meg a hobbi, sport, edzés mind lefoglalnak édességevés helyett.
A lányom is édességfüggő, a bölcsiben rontották el. Minden délelőtt 10-kor leültették őket, és gyümölcslevet ittak. A szülőknek kellett behozni, és persze mindenki a legvacakabbat vette a csoportnak - egy-két kivétellel.
A gondozóknak jó volt, mert legalább egy fél órás nyugis program volt, amíg szépen leültek, és megitták.
Aztán hétvégén a hűtő ajtaját verte a gyerek délelőtt, hogy adjak neki nyam-nyamot! :) Először vicces volt, de komolyan függő lett tőle.
Nálunk is csak az a megoldás, ha nincs otthon.
És érdekelnek a válaszok...! :)
Mármint nem a gyerek nincs otthon, hanem édesség... :)
A gondozó néniknek meg hiába mondtam, hogy térjünk vissza az eredeti elképzeléshez, ami az lett volna, hogy minden délelőtt gyümölcsöt kapnak... Ízt mondták, így egyszerűbb, ha gyümölcslé... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!