Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egyek húst vagy ne (részletek...

Egyek húst vagy ne (részletek lent)?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, és úgy döntöttem,változtatok egy kicsit az életmódomon, tehát sok gyümölcs, zöldség,hal, ezenkívül elhagynám a kristálycukrot stb,és mindezt egybekötném a sportolással (futás és pilates).Fogyni egyébként nem akarok, elégedett vagyok a súlyommal. A lényeg az, hogy kb fél éve vegetáriánus vagyok, és nem tudom, egészségesebb lennék-e ha ennék, persze nem zsíros

húsokat. A baj az, hogy azért lettem vega,mert borzasztónak találom ahogy az állatokat tartják. Néha viszont hiányzik a hús.Mit tegyek?

2009. szept. 22. 23:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

egyél húst. úgysem vagy igazi vega, ha közben belül vágysz a hús után. igen, mindenki tudja h borzalmas körülmények uralkodnak egyes helyeken. de ezek tenyész állatok, ezért tartják őket. persze ezios borzasztó így belegondolva, de azért mert te nemeszel húst, attólmég ugyanez lesz velük.

ha hiányzik, egyél húst. max ne mindenfélét, hanem csak sertést, meg csirkét.

2009. szept. 23. 00:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

+ a hal is hús

Amikor a többi körülményei felháborítanak, akkor azok a jó kis túlzsúfolt hipermarketes halmedencék nem jutnak eszedbe? A halnak mitől jobb, egyszerűbb a vízből az asztalra kerülni? Egyáltalán mi ez a hülyeség, hogy a hal nem hús? Mert miért nem?

Ha vágysz a húsra, egyél. Ha nem, ne egyél.

2009. szept. 23. 00:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha vágysz a húsra, akkor egyél. Mindenevőknek teremtett minket akárki is volt, így eszünk húst, zöldséget, mindent. Kell is. Egészségtelen a vega életmód sztem. Az is, ha vki túlzásba viszi a húsevést. De a húsban (akárki akármit mond) olyan tápanyagok vannak, amiket semmi mással (vagy csak részben) nem lehet pótolni. Egyél húst, de mértékkel!

22/F

2009. szept. 23. 00:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Persze, a hal is hús, de azért van különbség egy tengeri hal, aminek egész jó élete lehetett :) szemben egy csirkével, ami egész életében egy ketrecben volt. De bocsi, amiért nem írtam ezt le részletesebben.
2009. szept. 23. 01:14
 5/6 anonim válasza:
100%
Az meg tegnapi hír volt, hogy a tengeri halakat túlhalásszák, ezért kipusztulás fenyegeti őket... A lényeg azonban az, hogy fejlődő szervezet vagy, szükséged van húsra. Aztán pár év múlva dönthetsz úgy, hogy általában nem eszel. Ráadásul finom is. Ha mégis a vegetáriánusság mellett döntenél, legalább egyél sok tojást, túrót, sajtot, egyéb tejterméket.A cégem címe, ahol a sajt készül pedig a következő... D
2009. szept. 23. 02:30
 6/6 anonim ***** válasza:
74%
Hát akkor menj le falura, aztán vegyél olyan csirkét, ami az udvaron kapirgálta végig az életét. ;) Persze könnyen beszélek, nekem vannak rokonaim, akik elárasztanak a falusi vidám-csirkék húsával.
2009. szept. 23. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!