Rendszeresen sportolok mit egyek? Reszletek lent.
Figyelt kérdés
Tehat kosarlabdazom es neha mecseken ugy erzem mintha nem lenne eleg energiam.Orvos azt montda kiegyenselyozotabban kell egyek.De ez most mit jelent?Tehat milyen eteleket kell egyek hogy tobb "erom legyen"?2010. jan. 12. 20:17
1/8 anonim válasza:
tudni kéne mit eszel általában, ennek ismeretében lehetne megmondani mit csinálj másépp.általánosságban pedig a sokat ismételt általánosságok: kevés hús, sok zöldség, gyümölcs, friss étel, semmi készétel,konzerv.italnak tea,víz üdítők helyett
2/8 anonim válasza:
1) nézz körül otthon, menj el egy könyvtárba, biztos, hogy találsz pár könyvet a táplálkozással kapcsolatban. vagy kutakodj az interneten, pl. tanulmányozd ezeket az oldalakat:
2) ilyenkor nyugodtan kérdezd meg az olvostól, hogy hogy érti! biztosan segíteni fog!
3) az energiaitalokat és hasonlókat nem ajánlom, de segít, ha nagyobb terhelés (pl. egy meccs előtt) rendesel reggelizel/ebédelsz, és közvetlenül előtte eszel egy kis csokit, müzliszeletet vagy bármi olyasmit, aminek nagy energiatartalma van, mégsem terheli meg a gyomrod.
4)talán furcsán hangzik, de a folyadékhiánytól is fáradhatsz! minden nap legalább 2-2,5 liter vizet kell meginnod, ha edzel, még többet, mert az izzadás miatt sok folyadékot veszítesz!
remélem, segítettem.:)
3/8 anonim válasza:
A kevés hús teljesen rossz válasz! Az energiabevitelhez sok hús kell, rendszeresen! A rendszeres étkezés azt jelenti, h nem eszel össze-vissza. Pl reggelire kb ugyanolyan értékű ételeket viszel be, (azaz, ne csináld azt, h egyik reggel, megeszel egy almát, a másikon meg telizabálod magad) ebédre és vacsorára szintén. Sport előtt közvetlenül ne egyél. A kevés energia azt jelenti, h nem eszel eleget, ami azt jelenti, h fehérjedús táplálékot kell bevinni, de emellett sok zöldséget és gyümölcsöt is.
4/8 anonim válasza:
verseny előtt egyél reggelire mézet! fogyasz továbbá szőlőcukrot és ami fontos verseny előtt 2 órával már ne egyél semmit.
5/8 anonim válasza:
én sportolok versenyzek.....a verseny elött megiszok egy kevés colát v energiaitalt és úgy jó TELJESEN energikus leszek...:)
6/8 anonim válasza:
szedjél vitaminokat, edzés után egyél valami édeset
7/8 anonim válasza:
ne egyél kevés húst, mert izomveszteség lesz a vége! és ha nincs energiád az azt jelzi hogy edzés végére vagy közepére mondjuk elhasználtad a szénhidrátokat meg az izom glikogén raktárait! ilyenkor jó az izotóniás sport ital pl Isotec/Isostar tabletta illetve por vagy pedig Vitargo. ezek egyszerű szénhidrátok amik azonnal felszívódnak, tehát rögtön energiát adnak amit gyorsan elégetsz, de nem lesz teltség érzeted! tehát ezek olyanok mint a cukor csak kicsit jobbak! ezeknek az egyszerűbb megoldásai pl a szőlőcukor vagy a fruktóz ami a gyümölcsökben van. ez persze nem azt jelenti hogy ne táplálkozz egészségesen, és kielégítően! ugyanolyan fontos! body.builder.hu itt mindent megtalálsz és kérdést is tudsz feltenni, és nem idióták véleményére hanem egy tapasztalt testépítő/személyi edző fog neked válaszolni aki már 10-15 éve a szakmában van! és meccs előtt 1 órával ne egyél 2 óra az már sok szerintem! meccs előtt 1,5 órával rendesen rizs, sok fehérje amit meccsig gyakorlatilag megemésztesz és meccs előtt + félidőkben szőlőcukor vagy izotóniás sport ital amik gyorsan felszívódnak! remélem tudtam segíteni!
8/8 anonim válasza:
a konzervekkel meg nem kell felhagynod! az egyik legegészségesebb mégis konzerves étel a szardínia vagy a tonhal! hidd el ezt sem a kisujjamból szoptam ki, hanem egy táplálkozástudós könyvéből amiben világosan le van írva hogy az olivaolajos szardínia a legegészségesebb közérti étel! és teli van jó zsírokkal meg fehérjékkel! a mézet reggelire meg felejtsd el mert lényegében az is egyszerű cukor, tehát gyorsan felszívodik és neked nem ez kell reggelire, hanem bőséges lassan felszívódó, összetett szénhidrát, erre a legjobb a teljes kiőrlésű kenyér ( akár mézzel, de már legalább van egy jó szénhidrát forrásod ami tartósan szívódik fel ) vagy pedig a zabpehely ( nem, NEM gabonapehely, meg kinder chocapic ) én az utóbbit szoktam enni reggelire mazsolával+tejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!