Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért szacharózt kapnak a...

Miért szacharózt kapnak a cukorbetegek?

Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 23:40
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szacharózt (magyarul: répacukor, nádcukor azaz az a cukor, mint amilyen pl. a kristálycukor a boltban) cukorbetegeknek nem szabad fogyasztani (kiv. ha túllövik az inzulint és leesik a vércukruk.

Szerintem a "szacharin"-nal kevered össze. Azért ezt használják, mert ez egy édes vegyület, de nem tartalmaz glükózt ill. olyan metabolitot, mely azzá alakul.

2009. szept. 19. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!