Miért szacharózt kapnak a cukorbetegek?
Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 23:40
1/1 anonim válasza:
Szacharózt (magyarul: répacukor, nádcukor azaz az a cukor, mint amilyen pl. a kristálycukor a boltban) cukorbetegeknek nem szabad fogyasztani (kiv. ha túllövik az inzulint és leesik a vércukruk.
Szerintem a "szacharin"-nal kevered össze. Azért ezt használják, mert ez egy édes vegyület, de nem tartalmaz glükózt ill. olyan metabolitot, mely azzá alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!