Anorexiás vagyok, mit egyek?
Szüleim miatt most muszáj nagyon sok kenyeret, tésztát, krumplit, rizst, olajban sült dolgokat, édességeket enni.
Most már eldöntöttem én is, hogy hízni szeretnék, de ezekkel az ételekkel csak ugyanolyan leszek mint a betegségem előtt. Miket egyek ezek helyett? Hogy tudnám őket megkérni hogy ne egyek ennyi tésztafélét? Azt mondják egyek változatosan, de minden nap ugyanaz, tészta kenyér krumpli szünet nélkül. Már rosszul vagyok, szeretnék húst is enni de azt nem engedik(gondolom drága a sovány, a krumpli olcsóbb)
Nem akarok ezen a koszton megint elzsírosodni és ronda alakot, ezzel híztam meg még régen.
170cm/44kg
Egyeznek az adataink. Én is anorexiás vagyok, és én is gyógyulni szeretnék mások miatt (ami természetesen későbbi visszaeséshez fog vezetni, mint ezelőtt párszor de legalább a szeretteim most épp örülnek, hogy eszem...)
Tornázz, azt tudnám ajánlani. Akkor a tápanyag nem zsírként, hanem izomként fog beépülni a szervezetedbe és felgyorsul az anyagcseréd is. Bár, gondolom ezeket tudod.
Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt és igyál sok vizet.
Köszönöm.
Nem engedik hogy tornázzak, vagy sportoljak, mert az csak több kalóriát von meg tőlem, és csak még vékonyabbak lesznek tőle a végtagjaim.
EZ mekkora hülyeség már? Mit mondjak nekik?
1. vagyok, megértem, hogy nem engedik, hogy tornázz :/ (nálam is ez lenne csak én már nem a szüleimmel élek, hanem a barátnőmmel, felnőtt vagyok, nem mondhatja meg senki, hogy mit csináljak)
Pszichológus mit mond? Családterápián voltatok? A szülőknek is rengeteget kellene tanulni erről a betegségről. Nem szabad tömni a beteget, sem tiltani neki dolgokat, az étkezést mindig meg kéne beszélnetek, néha engedhetnének, hogy olyat egyél, amit szeretnél, az étkezés célja az evészavarosoknál nem csak az, hogy hízz hanem, hogy ne félj tőle, magától az ételtől. Márpedig, ha ők folyton csak szénhidráttal és zsírral tömnek, akkor egyre jobban fogsz tartani az evéstől. Nem igaz?
De, valóban.. rosszul vagyok, szinte minden nap méreckedni kell. Ők pedig azt tartják hülyeségnek hogy az izomnak van súlya.. Nem engedik a sportot sem.
VOltunk egyszer pszichológusnál, de az csak azt mondta h egyek sokat. De segíteni nem nagyon tudott, nem is járunk hozzá. Hiába mondtam nekik h abból a pénzből amit az orvosokra költünk mehetne húsra is. Hajthatatlanok :(
Nem akarok már hazajönni sem, mert csak arról tudunk beszélgetni hogy mit és mennyit ettem ma, és hogy a nap folyamán még mit fogok enni mivel.
Ne hozzá menjél, hanem egy orvost keress fel! Szükséged van egy tervre, ami megenged egy bizonyos mennyiségű sportot, de elég kalóriát tartalmaz ahhoz, hogy emellett hízhass is.
Javasolni tudom a földimogyorót, én attól híztam 20 kilót.
Eszek földimogyorót bőven, köszönöm :)
De már abból is egyre kevesebbet, mert félek hogy újra pocakom lesz. Bár ehhez az otthoni ételek nagyobb eséllyel járulnak hozzá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!