PCO miatt paleolit diéta, ám nem vagyok húspárti. így
belekezdjek, vagy mit ajánlanátok?
Figyelt kérdés
Még orvoshoz nem jutottam vissza az eredményekkel, de tini korom óta(most 22) problémás a bőröm, a hajam egy éve elkezdett hullani szépen. Márciusban megyek vissza az endokrinológushoz is..de gyógyszer helyett, vagy melletti, bevált alternatívákat szeretnék. Testmozgás párti vagyok..ha viszonylag húsmentesen táplálkoznék, hogy kombináljam a fehérje bevitellel? A nap folyamán mikor, ha esti futásra járok? Jelenleg normál súlyomban vagyok, csakhogy puhány verzióban ...22L
Én a helyedben elkezdenék megbarátkozni a húsokkal. Az ilyet, hogy csirkemell filé, meg egyéb marhaságok, felejtsd el. Mivel ki van iktatva az étrendedből a kenyér, a krumpli, a rizs... stb, muszáj enned valamit. A lényeg, hogy az energiát a bevitt zsírból nyerd, azt meg sovány hússal nem lehet elérni. Ha meg nem fogyasztasz húst, az meg már vegetarianizmus/idiotizmus.
2013. febr. 27. 10:58
2/12 anonim válasza:
Vagy gyógyszer vagy paleolit. Ennyi. Nekem ugyanez a bajom volt, szedtem a merckformint amit erre írni szoktak. De emellett a gyógyszer mellet nem lehet paleózni. Szóval el se kezd a gyógyszert ha komolyan gondolod a paleolit táplálkozást! A gyógyszer keveset segített, a paleó meggyógyított!
Ne azért egyél húst mert szereted, hanem mert ezen az étrenden kívül semmi nem fog meggyógyítani, ez tapasztalat, én mindent kipróbáltam.
A gyógyszert is beveszed, hiába keserű. A húst is megeheted, hiába nem a kedvenced, ha a gyógyulás a tét.
2013. márc. 1. 17:53
3/12 anonim válasza:
Kemény sajt (mint kompromisszum), tojás, gomba, avokádó. magvak.
2013. márc. 12. 21:28
4/12 anonim válasza:
Szerintem a Paleolit nem fog segiteni rajtad. Sőt a hústól csak további problémákra számithatsz :(
Nem vagyok húsellenes. Rajtam a candida diéta segitett. Attól lett szép a bőröm és normális a hormonrendszerem.
2013. márc. 18. 15:16
5/12 anonim válasza:
A hús nagyon káros. Főleg a vörös húsok!! A paleolit meg egy nagy baromság!!
2013. márc. 18. 15:17
6/12 anonim válasza:
Jó lenne tudni, mitől van PCO-d, mitől alakulnak ki a ciszták, addig kár ezen rágódni. Testmozgáshoz hús kell, hogy a fehérjét pótold, ami az izomnak kell. Növényi fehérje is létezik, csak nem annyira hatékony. A paleolit gyógyítaná a PCO-t, ez érdekes, de az is, miért adnak rá merckformint, ami cukorszintet csökkent. Feltételezés: HA a merckformin valóban használ valamit is a PCO-ra, akkor a paleolit diéta is, hiszen a merckformin egy cukorbetegeknek szánt gyógyszer, ami csökkenti a vércukorszintet. A paleolit diétával eleve olyanokat eszel, amik meg sem emelik a cukrot, így lehet köztük összefüggés, a paleolit igazából a merckformin és a gliclada természetes megfelelője.
2013. márc. 18. 15:24
7/12 anonim válasza:
Elképesztő, hogy ilyen káros baromságokat, mint az hogy a hús MÉRGEZŐ (LOL), bűntetlenül lehet mindenhol terjeszteni. A tudomány mai állása szerint alapvető. De ezek az agyamputált vegák, akiknek semmi fogalmuk sincs sem anyagcsere-biokémiáról, sem evolúcióról, fennhangon hirdetik a sok suttyó marhaságukat, amit a világon semmivel nem tudnak alátámasztani. Felháborító egyesek mérhetetlen ismerethiánya és ostobasága, és az hogy kritika nélkül mindent kapitális marhaságot elhisznek, ahelyett hogy utánaolvasnának.
2013. márc. 19. 09:53
8/12 anonim válasza:
Én is át akartam állni de anyagi okok miatt nem sikerült. Nagyon drága a színhús. A belsőségeket pedig nem szeretem..
Hetente 1-2szer van csak hús nálunk (általában hétvégén) de így is alig jövök ki a kajapénzből :(
Az egész havi fizetésemet mégsem költhetem ételre. Az édesítőszerek is drágák. Így én maradok a megszokott táplálkozásomnál, még ha nem is fogok 100 évig élni. Betegen és szegényen úgysem nagyon akarnék hosszú életet élni az csak szenvedés...
2013. márc. 19. 10:35
9/12 anonim válasza:
Igen, a hús alapú táplálkozás jelenleg baromi drága, a paleolit tényleg úgy tud működni, hogy levadászol mindent az erdőben:D
2013. márc. 19. 11:39
10/12 anonim válasza:
Akkor ezzel is a gazdagabbak járnak jól, mint még oly sok mindennel kis országunkban...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!