Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Imádott feleségem kislányunk...

Imádott feleségem kislányunk születése óta nutella-függő lett. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 34 éves férfi vagyok, 10 éve nős. 2 gyermekünk van, egy 7 éves fiú és egy 2 éves kislány. A feleségem több, mint másfél éve majdnem minden nap megeszik egy kis üveges nutellát! Nem is értem hogy bírja megenni, néha nekem is jól esik elfogyasztani egy szelet kenyeret, úgy 3 havonta egyszer, de semmi több. Beszéltünk már erről, mindig arra fogja, hogy kívánós, de nagyon féltem az egészségét, és eléggé meg is hízott. Nagyon csinos volt, és imádom persze most is. Csak egyszerűen nagyon féltem, de én egész nap dolgozik, ő itthon van, nem tudom megakadályozni, hogy ne vegyen már megint. Csak látom a kukában a sok üveget. Még arra is szokta fogni, hogy a nővérem 2 fia is mennyire szereti, és miattuk is veszi részben (Ők úgy havonta egyszer eljönnek a hétvégére, és akkor reggelire esznek 1-1 szelet kenyeret, ezt még nem gondolom kórosnak). Mit tehetnék? Már nagyon-nagyon sokszor beszéltünk erről, állítása szerint egész nap csak arra gondol, hogy egyen, annyira kívánja. Forduljunk orvoshoz?
2013. febr. 26. 16:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
képes
2013. febr. 26. 17:06
 12/16 anonim válasza:
100%

uhh, mintha apáról írta volna. Nyilván azzal a különbséggel, hogy ő nem szült, tehát nem ilyen határozott időponthoz köthető, de félelmetes, hogy mennyi nutit eszik. És ha bármilyen más édességet eszik, ahhoz is kanalazza a nutellát.

Már a 750 grammosat veszi, még nem fogy el egy nap alatt, de ha így halad, az lesz a vége.

Érdekes, hogy ő nem hízik, egyelőre a cukra is rendben van, de ha így folytatja én is aggódok, hogy az egészsége rovására megy.

Eleinte poén volt, hogy egy felnőtt férfi ennyire rákattant, mert abszolút nem édes szájú, csípős kaják, hagyományos magyar ételek a kedvencei, és fura is volt, meg mókás, hogy olyan lett, mint egy gyerek, de már közel sem vicces.

Nem tudom mi lesz a vége, ő is csak elintézi annyival, hogy szereti és kész.

Mondjuk ezzel nem vagy előrébb, semmi okosat nem tudok tanácsolni :S

2013. febr. 26. 17:08
 13/16 anonim ***** válasza:
72%

A cukrot kívánja, lehet, hgoy elégedetlen szomorú, lehet, hogy cukorbeteg, hogy minden nap eszik.

Én általában rosszkedvű vagyok és csokit eszem minden nap, pedig van férjem és gyerekem.

De még mindig jobb mintha innánk alkoholt.

2013. febr. 26. 17:44
 14/16 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, hogy jobb mintha alkoholt inna, de azért valljuk be, ez is "beteges". Átlag ember nem eszik ennyit. Csak nagyon aggódom. Nem tűnik sosem rosszkedvűnek, de megint leülünk, megbeszéljük a témát. Nem kell, hogy teljesen száműzze az életéből, csak csökkentse ezeket a hatalmas adagokat. Utolsó előtti válaszadó, nem baj, hogy leírtad édesapád történetét. Köszönöm mindenkinek aki írt.
2013. febr. 26. 18:11
 15/16 anonim ***** válasza:

Pszichológus tudna segíteni.

[Az édességfüggőségek oka általában (hangsúlyozom, általában)szeretethiány. Lehet, hogy annyira mélyen van, hogy ő sem tud róla. És ez nem diagnózis, csak megemlítettem.]

2013. febr. 26. 18:23
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mindenképp megyünk pszichológushoz. Örülök, hogy ennyien írtatok.
2013. febr. 26. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!