Imádott feleségem kislányunk születése óta nutella-függő lett. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 34 éves férfi vagyok, 10 éve nős. 2 gyermekünk van, egy 7 éves fiú és egy 2 éves kislány. A feleségem több, mint másfél éve majdnem minden nap megeszik egy kis üveges nutellát! Nem is értem hogy bírja megenni, néha nekem is jól esik elfogyasztani egy szelet kenyeret, úgy 3 havonta egyszer, de semmi több. Beszéltünk már erről, mindig arra fogja, hogy kívánós, de nagyon féltem az egészségét, és eléggé meg is hízott. Nagyon csinos volt, és imádom persze most is. Csak egyszerűen nagyon féltem, de én egész nap dolgozik, ő itthon van, nem tudom megakadályozni, hogy ne vegyen már megint. Csak látom a kukában a sok üveget. Még arra is szokta fogni, hogy a nővérem 2 fia is mennyire szereti, és miattuk is veszi részben (Ők úgy havonta egyszer eljönnek a hétvégére, és akkor reggelire esznek 1-1 szelet kenyeret, ezt még nem gondolom kórosnak). Mit tehetnék? Már nagyon-nagyon sokszor beszéltünk erről, állítása szerint egész nap csak arra gondol, hogy egyen, annyira kívánja. Forduljunk orvoshoz?2013. febr. 26. 16:50
1/16 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy kanállal eszi, a rendes étkezések mellé.
2013. febr. 26. 16:51
2/16 anonim válasza:
Mielőbb pszichológus! Valószínűleg valami lelki oka lesz.
3/16 A kérdező kommentje:
Rosszul fogalmaztam. Tehát ugyanúgy eszik főtt ételt is, csak pl. délután, este fele vacsi után leül a TV elé és kanalazza.
2013. febr. 26. 16:53
4/16 anonim válasza:
Rendben van a vércukra? Mielőtt kiderült, hogy cukorbeteg vagyok én előtte csináltam ilyeneket.
5/16 anonim válasza:
Függő.. Ez lelki függőség, pont, mint a csokifüggőségnél.
Amúgy én is az voltam és piszok nehéz volt leállni a milkáról. Napi 3 tábla volt az adagom, mondjuk nem akartam hízni, úgyhogy ettem 250 g csirkemellet és ennyi volt a napi étkezésem.
1 évembe telt leállni róla. Pszichológushoz is jártam.
Hiába mondta a párom, a szüleim, hogy baj lesz belőle, nem hittem nekik, mert függő voltam. Akkor jutottam el a leszokási ponthoz, amikor már hetek óta el nem múló afták voltak a számban és már beszélni sem tudtam.
6/16 anonim válasza:
ebből baj lesz, az bődületes mennyiség (én is meg szoktam dézsmálni kiskanállal a fiaimét, de talán két havonta egyszer) ... függő lett, és lehet, hogy a vége tényleg orvos lesz, próbálj vele határozottabban beszélni (na, meg említsd meg, hogy hány kilót hízott mióta eszi, hátha a hiúságára tudsz hatni)
7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenképp elmegyünk. A baba előtt is szerette az édességet, nutellát is, de sosem vitte túlzásba, mozgott is mellette. De sajnos ez mostanra teljesen megváltozott.
2013. febr. 26. 16:55
8/16 anonim válasza:
Ez függőség! Én pl fekete tea függő vagyok, és mindennap iszok több csészével! Szegény:(
9/16 A kérdező kommentje:
A cukra még igen alacsony, ezek után is. Én is lelki dologra gyanakszom. De rendben van a házasságunk, szeretjük egymást, harmonikus az életünk, nincsenek anyagi gondjaink sem, tisztességesen élünk. Lehet valami más van a háttérben, pedig a sok munka ellenére próbálunk sokat beszélgetni, elmondjuk egymásnak a gondjainkat, de ő ezt nem is gondolja súlyosnak, pedig úgy látom, szerintetek is az. Ő 32 éves amúgy, ezt is elfelejtettem írni. Megkérdezem a szüleit, barátnőit is.
2013. febr. 26. 17:00
10/16 anonim válasza:
Ez tuti, hogy valami függőség, biztosan lelki tényleg! Tudom magamról! Én akkor szoktam rá a teára mikor nagyon rossz korszakom volt, de sajnos azóta is megmaradt, pedig már jobban vagyok lekopogom! Megnyugtatott! volt olyan, hogy egyik nap belenéztem a teásdobozomba és láttam, hogy elfogytak a teáim. Lépes voltam a havasesőbe, télen, minuszokba elmenni érte! Vasárnap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!