Milyen egészséges táplálkozásnak megfelelő ételeket lehetne ezekből kihozni?
Van otthon néhány alapélelmiszer és egészségesen kellene megenni, azaz nem tudom mit hagyjak ki és mit egyek többet. Válogasd ki, mi a jó, miből mennyit egyek 1 nap és melyiket kevésbé. Köszi :-)
Bolti zsír, Oliva olaj, napraforgó étolaj, Vénusz margarin, teavaj, paradicsom, erős paprika, piaci parasztkolbász, meggybeffőtt, narancs ízű szörp, Evian, trappista sajt, hagyma, párizsi, pizza sonka. Szárazbab, pörköltalap, lilahagyma, durumtészta, tojásos spagetti tészta, tejfel, tartós tej,rizs.
Zsír jó, oliva jó, vaj alkalmanként, pari jó, paprika jó, kolbi jó, Evian - víz mehet, hagyma oké, pizza sonka.. jó kérdés, mi az? :D
Pöri jó (mi az a pörköltalap? por? mi van benne? inkább csináljatok pörköltet, 1 óra) lila hagyma jó,
napraforgó nem, befőttet minél kevésbé (cukrozott gyümölcs!), szörpöt ne, sajt ne!, parizer sajnos nem igazán (nem hús, hanem csak valami hasonló), babot lehetőleg ne, tésztát hanyagold, tejfölt, rizst, tejet is.
Érthető a két csoport? A föntiben húsok, zöldségek vannak, zsír és jöhetne még gyümölcs, olajos mag. Alul fura hús (párizsi, ami tele van adalékokkal, nem igazán hús), tejtermékek, lisztes tészták, a liszthez hasonló hatású bab kerül, és persze a cukros szörp, befőtt.
Én ezekből egy kis tv paprika hozzáadásával a következőt hoznám össze: oliván megpirítanám a hagymát, belea kolbász, meg paprika+paradicsom, ebbe bele főzhetsz rizst is, bár az elhagyható,így kolbászos lecsót tudnál csinálni.
A meggybefőttet sem kell kidobni, csak öntsd le a levét róla, egy edénybe öntsd fel vízzel, édesítőt adj hozzá, és habarhatod kukorica keményítővel+tejjel+tejföllel, vagy a meggyet öszzeturmixolod benne, és tejfölt adsz hozzá, és kész a meggyszósz.
Én ezekből a cuccokból még olyat tudnék csinálni, hogy oliván megpirítod a párizsit, meg a pizza sonkát, ezt rárakod a durum tésztára, tejföllel, meg reszelt sajttal a tetején összemikrózod, és jól beburkolod :)
A bolti zsír az milyen fajta? Lehet zsírt is enni, használni, csak mértékkel, ugyan ez áll a napraforgó olaj, margarin, teavaj hármasra is, inkább reggel fogyasztandó.A kolbász minnél szárazabb annál jobb, annál kevesebb zsírt tartalmaz, a befőttekkel az a baj, hogy túl sok cukrot tartalmaznak, inkább friss, akár fagyasztott gyümölcsöt fogyassz.A sajtra szintén áll, hogy minnél keményebb annál jobb, párizsi, pizzasonka este is ehető, de ne kenyérrel.szárazbabban szintén sok a ch, de inkább ebből legyen mint pizzából:)Az ilyen alapokat nagyon nem jó fogyasztani, mert rengeteg mesterséges adalék, köztük ízfokozó, van benne, a sóról már nem is beszélek, komolyan mondom ezzel nyírják ki az embereket, akik meg inkább megveszik, minthogy megtanulnának főzni:( A pörkölt alapja, így készül: hagymát legalább két fejet, megpirítunk oliván, három -négy paradicsomot felkockázunk, és 3-4 tv paprikát is feldarabolunk, majd a hagymához adjuk, pirospaprika kell még bele, meg egy bögre víz, és ezt kell összefőzni, ha megpuhult a paradicsom, meg a paprika, mehet bele a hús, felöntjük vízzel, és főzzük kb 1-1,5 órát.Ez nem nagy tudomány:)
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!