Miért van az hogy, ha valami édeset eszem rosszul leszek?
Sokminden. De egyértelmű tünet. Ne egyél édeset addig is.
Menj el háziorvoshoz, mond el a dolgokat. Pl endokrinológiára célszerű lenne beutalót kérni. Terheléses cukor vizsgálatot lenne célszerű kérni.
A legalapabb viszont, hogy nézd meg magadnak otthon a vérnyomásod, vércukrod evés előtt evés után, hogy ezekkel az adatokkal is segíts majd az orvosoknak.
Nem tudok laktóz érzékenységről, de cukorbeteg volt a családba, egyszer el is küldtek vizsgálatra mert hullik a hajam, ugy gondolták megnézik nincs e gond a pajzsmiriggyel ill cukorral. De rendben volt minden.Annyit mondtak hogy figyeljek oda nehogy később kialakuljon és ennyi.
A multkor is rosszul éreztem magam otthon, van cukormérőnk, és megmérte édesanyám, felső határ érték volt arra emlékszem, de tudni kell hogy rettenetesen félek a tűtől, és 1 órát nyugtattak előtte. Egy sima vérvétel is kínszenvedés. Tudom butaság, és nem tudom miért félek, de nem tudok ellene tenni.
Nagyon ritkán eszek édességet pont emiatt. De már ha reggel több kávét iszok akkor már attól is roszul vagyok.(a cukortól benne)
Mert az emberi szervezetet nem édes (cukros) dolgok fogyasztására találták ki. Ez a szédülést, émelygést magyarázza. Hogy sós ételtől jobban lettél, szerintem csak látszólagos..
Egyél pár napig csak húsokat, zöldségeket, kerülve az édességeket, kenyereket, tésztákat, tejtermékeket.
Elvileg semmi ilyen tüneted nem lesz.
Ha probléma lesz (fáradság, levertség) az csak az inzulinrezisztencia (betegség) jele, az idővel még helyrejön.
Köszi a válaszokat.
Ugy gondolom a ciklusom is befolyásolja, mert vannak napok menzesz előtt mikor rettenetesen szomjas vagyok, napi3-4 litert is megiszok, és alig pisilek, aztán meg jön egy idő amikor alig iszok,1,5 liter körül viszont rengeteget járok pisilni. Most inkább a migrénemre fogom, mert 3 napig szenvedtem tőle, ilyenkor az édes dolgok csak fokozzák. Tényleg nagyon ritkán eszek édeset, tudom hogy meg lehet állni. Gondoltam rá hogy átállok a mézre, cukor helyett. Kenyeret lassan egy éve nem igazán eszek, max hetente 1 szer. Most volt a szülinapom, és a családom sütivel tortával pudinggal készült, szerintem besokalltam tőle az lehetett a gond, mivel már rég nem eszek édeset. Havonta egyszer eszek valami csokit vagy sütit..
Kicsit félek ezügyben elmenni az orvoshoz, félek hogy hipohondernek néz, mert a férjemmel belevágtunk a családalapításba már több mint 1,5 éve, és mivel nem jön össze elég sokat jártam hozzá ilyen olyan vizsgálatokat kérve..Ezért irtam itt inkább. Párom szerint azért elkéne mennem megnézetni ezt a dolgot, meg a migrénnel is kezdeni kéne valamit, mert olyan szinten fáj néha a fejem, hogy járni nem tudok,szédülök hányok. Ilyenkor ha iszok ront a helyzeten, viszont ha pisilek javít.érdekes..Ezt csak azért irtam le mert szerintem a migrénnel lehet inkább összefüggésben ez az édesség utáni rosszullét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!