Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gyümülcs-zöldség vagy multivit...

Gyümülcs-zöldség vagy multivitamin?

Figyelt kérdés

Mindig azt mondják,hogy táplálkozz helyesen és akkor nem kell mesterséges vitaminokat szedni.Én is ez mellett lennék,de nem vagyok benne biztos,hogy elég ez.

De vajon lehet pótolni a vitaminokat csak táplálkozással,bogyók nélkül?Ez egy átlag emberre igaz lehet,de aki aktívan sportol?

2013. febr. 17. 11:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Mindhárom. Egyél gyümölcsöt is, zöldséget is (ezeket frissen, nyers formában, különben oda a legtöbb vitamin) és szedj nyugodtan multivitamint. Dm, Rossmann, Aldi, Spar üzletekben 20db-os multivitamin pezsgőtablettát kapsz 250 ft körül, túladagolni nem fogod a vitaminokat, ártani pedig egyáltalán nem árt, ha megiszol naponta egyet.

C vitaminból meg ehetsz minden nap 500-1000 mg-osat is, nem igen leszel beteg mellette :)

2013. febr. 17. 11:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Gyümölcs-zöldség. A multivitaminok jók, de én hosszútávon nem szedném.
2013. febr. 17. 13:32
 3/4 anonim ***** válasza:
pezsgőtablettában elég drága a vitamin.
2013. febr. 17. 16:55
 4/4 anonim ***** válasza:
+ d3 vitamin, omega-3 zsírsav. Ha ezek és a C-vitamin megvannak, akkor olyan sok egyéb vitamin pótlás nem is kell, legalábbis ha nincs vérteszt ami az ellenkezőjét igazolná. Alapvetően a magyar emberek többségére a c,d vitamin és az omega3 zsírsav hiánya jellemző.
2013. febr. 17. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!