Hogyan kerül a vitamin a zöldségekbe, gyümölcsökbe?
Úgy értem a kérdést, miből lesz a vitamin (most az összes vitaminra gondolok)? Mire bomlik, ha elfogyasztjuk?
Hogyan készülnek a "bolti" vitaminok?
Egyébként meg nagyon sokfélék a vitaminok, nagyon sokféle úton keletkeznek - tehát nincs "egy" útvonal amin az összes fajta megtermelődik, hanem mindnek külön útvonala van, különböző kiindulási anyagokkal ...
A C-vitamin pl. glükózból (szőlőcukor) szintetizálódik.
A D-vitamin pedig alapvetően koleszterinből UV-fény hatására (az ember bőrében is).
Szénből, hidrogénből, oxigénből, nitrogénből... az élő növényekben keletkezik. A "bolti" vitamint meg növényekből vonják ki. Lehet, hogy már tudják szintetizálni mesterséges kémiai reakciókkal is a vitaminokat.
Minden vitamin előbb-utóbb felbomlik vízre és szén-dioxidra... esetleg ammóniára.
"A "bolti" vitamint meg növényekből vonják ki."
A legtöbb vitamin készítményben szintetikus (esetleg félig szintetikus) úton előállított vitaminok vannak. A növényekből történő vitamin kivonás drága illetve esetleg időigényes is, ezért csak a "prémium" termékeket állítják így elő, azok viszont drágák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!