Lisztérzékenyek nektek milyen fajta kenyér vált be?
Vagy ha otthon sütitek akkor milyen lisztből?
(most kezdtem a diétát)
Alapvetően, megragadhatja az ember a lehetőséget, ha már végre rájött hogy a glutén valóban egy baromira káros anyag (legalábbis az emberi szervezetnek), akkor más keményítőforrásoktól is tartózkodik (kukorica, rizs, krumpli..).
De, alapvetően kukoricából vagy rizsből lehet ételt készíteni anélkül hogy rosszul lennél. De ez még mindig okozhat később elhízást, cukorbetegséget, szív-érrendszeri betegségeket..
Kipréselt, őrölt lenmagból, mandulából, mákból, kókuszból (stb.) szoktak kenyértésztát készíteni, ezek keményítőben is szegények, de nem mondható el, hogy már-már gyanúsan túl olcsók..
Privit küldtem.
Én schar-beiker keverékből sütöm, burgonyapehellyel, amaránttal turbózva. Finom :)
Schar-beiker-ből a legfinomabb.
Szilikon kenyérsütő formában sütöm a sütőben.
25 dkg liszt, 2,5 dl víz,vagy tej, 2,5 dkg friss élesztő, 2 kanál étolaj és só.Összekeverem és 2 percig felverem, majd kiolajozott sütőformába teszem. Ha megkelt l8o fokon 25 percig sütöm.
köszi:)
valószínű hogy schar lisztből fogjuk mert az a fajta kenyér ízlik a legjobban
szia!
én lisztérzékeny vagyok és nem régen fedeztem fel a spar gluténmentes termékei közt a kenyeret. azt kell, hogy mondjam eddig a legjobb amit vettem!
hatalmas előnye hogy egyenként be van csomagolva 2-2 szelet kenyér, így nem kell folyton kidobálni a megszáradt kenyeret amit nem eszik meg az ember mert oylan rossz az íze (én így voltam vele). nem olcsó, 1000ft/500g de nagyon jók az összetevői, sok féle liszt van benne és a csomag egyik fele lenmagos a másik napraforgó tehát nem egy tápanyagtalan sz.r mint a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!