Igaz, hogy a Nutella egészséges? Miért?
Figyelt kérdés
A reklám szerint az és mondják emberek is, de nem értem miért. A reklámban nem írják le ! Az instant kakóba legalább hozzáadott szintetikus B vitamin van, de ebbe az sincs :(. Mogyorótartalom is csak 2%. Miért jó ez méágiscsak?2013. febr. 5. 21:50
1/7 anonim válasza:
Nem kell hinni a reklámnak, hiszen pont az a céljuk, hogy eladják a terméket. Egészségtelen, mert tele van cukorral.
2/7 anonim válasza:
Egészségtelen ételek nincsenek, csak egészségtelen mennyiségek. Tehát ha havi 1x megeszel egy vékonyan kent nutellás kenyeret, az egészséges, ha mellette kiegyensúlyozottan, változatosan táplálkozol és ezzel együtt sem eszel túl sok cukrot.
3/7 anonim válasza:
De a reklámnak ne higgyj. A kakaóba is azért keverik a B vitamint, mert azzal elhitetik, hogy egészséges. Jobban jársz, ha ugyanazt a B vitamint vitamintablettában szeded be.
4/7 A kérdező kommentje:
Valahogy Én is így gondolom, ahogy leírtátok, de a reklám szerint minden reggel kell enni Nutelláskenyeret, hogy kijöjjön az egészséges hatása és elméletben minden cég valamivel támasztja alá, de mivel ?
2013. febr. 5. 22:02
5/7 anonim válasza:
Nem egészséges, de nem is egészségtelenebb, mint pl. a bőrből bélből készülj "májasok". ;)
Én minden nap eszek 1 szeletet és köszönöm szépen, egészséges vagyok. :D
6/7 anonim válasza:
Most ha megnézed az összetételét 100 grammból 55-60 gramm cukor, kb30-32% zsír.Ez eddig mindösszesen 85-90% Azzal próbálnak etetni, hogy tartalmaz sűrített tejet(aminek a horribilis cukortartalma szintén bele van számolva a fentibe), és hogy a hülye vevő erre rácuppan. Meg mogyorót is tartalmaz, ami szintén egészséges lenne ha nem egy ilyen zsír- és cukorbombába kevernék. Egyáltalán nem egészséges, de mint egy fenti hozzászóló írta napi egy szeletet nem lehet rossz néven venni. Inkább azt mondom ne ez alkossa a menüd alapját, mert gyorsan elhízol! Az ilyen reklámért meg fel lehetne jelenteni egy ilyen céget! Egyébként meg ha édességre vágysz szerintem egyél ugyanennyi pénzért étcsokit. Egy nagy dobozos nutella árából már kapsz kb 3 tábla 80% fölötti kakaós étcsokit, vegyél olyat, és napi egy-két kocka még jó is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!