Szerintetek jó ez a fajta táplálkozás egy tinédzsernek? ( lent )
16 éves lány vagyok, 166 cm és 65 kg. Izmos vagyok, minden nap sportolok, viszont szeretnék egészségesebben étkezni. Szeretnék rendszeresebben is enni, mert eddig össze-vissza ettem. Leírnék egy minta étrendet:
Reggeli (6:00) szendvics sok zöldséggel
Tízórai (9:15) gyümölcs/abonett/müzli
Ebéd (12:15) saláta hússal/zöldségek/gyümölcs
Uzsonna (15:00 körül) valami főtt étel [ ilyenkor érek haza, tehát ilyenkor tudok meleg ételt enni ]
Vacsora (17:00 körül) gyümölcs/zöldség
a / az "vagy"-ot jelent!
Előre is köszönöm a válaszokat :)
"Ha leragadunk ott, hogy ki hol mit miért tanult, akkor azt fogjuk hinni hogy az orvosok mindentudók, és még a végén agyhalott dietetikusoktól fogunk táplálkozási tanácsokat kérni, mert hogy ők adott helyet tanultak adott dolgokat. Kényelmes de értelmetlen, hibás dolgokat. "
Nem értem miért kérdezitek az orvosokat meg a dietetikusokat az egészséges táplálkozásról???? Megbolondultatok emberek??
Itt van nekünk a Harcmuves! Ő majd megmondja!
egy-két gondolat tőle:
- a mozgás nem segít a fogyásban
- a kontrollálatlan zsírfogyasztás egészséges
- aki gabonát eszik, beteg ember
Egyszer elgondolkodhatnál azon, mennyi embert is fogsz küldeni, általad lenézett orvosokhoz a felelőtlen kijelentéseid miatt!
Nem szabad ennyire vakon hinni egy elméletnek (még ha vannak benne jó dolgok is).
Én kizárólag a gyakorlatnak hiszek, ezért nem is hitről van szó.
Mivel tudományos szemszögből közelítem meg a dolgokat, így az hogy az állításaimat nevetségesnek állítod be, számomra PONTOSAN ugyan olyan vicces és elképzelhetetlen, mint ahogyan számodra a gabonafogyasztás káros hatásai, a zsírfogyasztás mint normális étkezési szokás, és mint a tény amit nem értesz, hogy a mozgás nincsen érdemleges összefüggésben a fogyással.
Na most, a helyzet az hogy én ezekre számtalan bizonyítékot tudok, míg Te/Ön csak hiszed hogy én hihetetlen dolgokat állítok, holott az én állításaim teljes mértékben magyarázni tudják a helyzetet. Milyen helyzetet? Miért betegek a gabonafogyasztók, miért elhízottak, míg a gabonát nem fogyasztók miért nem? Miért zsírosak a sokat sportolók, miért szálkásak kevés mozgással a gabonát nem fogyasztók (itt kis csúsztatás van, legyenek gabonát nem fogyasztó, szénhidrát és tejszegényen táplálkozók a pontosság kedvéért, hogy ne lehessen belekötni).
Kérdéseidre válaszolva!
Miért betegek a gabonafogyasztók? - Nem betegek!
Miért elhízottak? - Nem minden gabona fogyasztó elhízott! (pl.: Én sem)
Miért zsírosak a sokat sportolók? - (már a sírás kerülget) Mondj légszíves 2 (mondjuk) profi sportolót aki a te állításod szerint "zsíros", mert én mondok 50-et aki nem! És a "zsíros" alatt gondolom az elhízottad érted! Rajtad gondolom nincs zsír??? Neked a szervezeted ilyet nem tartalmaz? Mi vagy te? Krumpli?
Miért szálkásak kevés mozgással a gabonát nem fogyasztók? - Kevés mozgással maximum sovány az ember, nem szálkás! Vagy te úgy szálkásítasz, hogy csak ülsz otthon és zöldséget eszel? Az nem szálkásítás.
Sok gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű francok, reform táplálkozás, és a gyerekem fruktóz érzékeny lett. Nna, most akkor az orvos szerint reform táplálkozás elfelejt: szépen esszük a fehér szénhidrátokat, a sokat javasolt alma, narancs, körte majd tán két év múlva, maradtak a száraz hüvelyesek és a húsfélék,( de az ellen meg tiltakozik a szervezete, mert sosem szerette.) És a gyereknek így nincs állandó hasmenése.
Egy 16 évesnek a sporthoz és az egész napi hajtáshoz kalória is kell. Egyébként a svédek - pedig igazán nem elhízott náció- délig nem esznek húst. Tehát: van itt annyi igazság, hogy győzöd kapkodni a fejed. Mindenből annyit egyél, amennyi jól esik, van olyan kaja, amivel ne tömd tele magad este, de ha megkívánsz egy darab csokit, akkor edd meg! Ne dőlj be a médiából és mindenhonnan áradó agymosásnak. A kommentelők egy része minden hülyeséget leír, de nem hiszem, hogy reggeltől estig zöld salátát evett egész életeben. Mert akkor ő a nyúl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!