Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek jó ez a fajta...

Szerintetek jó ez a fajta táplálkozás egy tinédzsernek? ( lent )

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, 166 cm és 65 kg. Izmos vagyok, minden nap sportolok, viszont szeretnék egészségesebben étkezni. Szeretnék rendszeresebben is enni, mert eddig össze-vissza ettem. Leírnék egy minta étrendet:

Reggeli (6:00) szendvics sok zöldséggel

Tízórai (9:15) gyümölcs/abonett/müzli

Ebéd (12:15) saláta hússal/zöldségek/gyümölcs

Uzsonna (15:00 körül) valami főtt étel [ ilyenkor érek haza, tehát ilyenkor tudok meleg ételt enni ]

Vacsora (17:00 körül) gyümölcs/zöldség

a / az "vagy"-ot jelent!

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2013. jan. 24. 18:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Ha leragadunk ott, hogy ki hol mit miért tanult, akkor azt fogjuk hinni hogy az orvosok mindentudók, és még a végén agyhalott dietetikusoktól fogunk táplálkozási tanácsokat kérni, mert hogy ők adott helyet tanultak adott dolgokat. Kényelmes de értelmetlen, hibás dolgokat. "

Nem értem miért kérdezitek az orvosokat meg a dietetikusokat az egészséges táplálkozásról???? Megbolondultatok emberek??

Itt van nekünk a Harcmuves! Ő majd megmondja!

egy-két gondolat tőle:

- a mozgás nem segít a fogyásban

- a kontrollálatlan zsírfogyasztás egészséges

- aki gabonát eszik, beteg ember

Egyszer elgondolkodhatnál azon, mennyi embert is fogsz küldeni, általad lenézett orvosokhoz a felelőtlen kijelentéseid miatt!

Nem szabad ennyire vakon hinni egy elméletnek (még ha vannak benne jó dolgok is).

2013. jan. 31. 17:59
 12/14 anonim ***** válasza:

Én kizárólag a gyakorlatnak hiszek, ezért nem is hitről van szó.

Mivel tudományos szemszögből közelítem meg a dolgokat, így az hogy az állításaimat nevetségesnek állítod be, számomra PONTOSAN ugyan olyan vicces és elképzelhetetlen, mint ahogyan számodra a gabonafogyasztás káros hatásai, a zsírfogyasztás mint normális étkezési szokás, és mint a tény amit nem értesz, hogy a mozgás nincsen érdemleges összefüggésben a fogyással.

Na most, a helyzet az hogy én ezekre számtalan bizonyítékot tudok, míg Te/Ön csak hiszed hogy én hihetetlen dolgokat állítok, holott az én állításaim teljes mértékben magyarázni tudják a helyzetet. Milyen helyzetet? Miért betegek a gabonafogyasztók, miért elhízottak, míg a gabonát nem fogyasztók miért nem? Miért zsírosak a sokat sportolók, miért szálkásak kevés mozgással a gabonát nem fogyasztók (itt kis csúsztatás van, legyenek gabonát nem fogyasztó, szénhidrát és tejszegényen táplálkozók a pontosság kedvéért, hogy ne lehessen belekötni).

2013. jan. 31. 21:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Kérdéseidre válaszolva!

Miért betegek a gabonafogyasztók? - Nem betegek!

Miért elhízottak? - Nem minden gabona fogyasztó elhízott! (pl.: Én sem)

Miért zsírosak a sokat sportolók? - (már a sírás kerülget) Mondj légszíves 2 (mondjuk) profi sportolót aki a te állításod szerint "zsíros", mert én mondok 50-et aki nem! És a "zsíros" alatt gondolom az elhízottad érted! Rajtad gondolom nincs zsír??? Neked a szervezeted ilyet nem tartalmaz? Mi vagy te? Krumpli?

Miért szálkásak kevés mozgással a gabonát nem fogyasztók? - Kevés mozgással maximum sovány az ember, nem szálkás! Vagy te úgy szálkásítasz, hogy csak ülsz otthon és zöldséget eszel? Az nem szálkásítás.

2013. jan. 31. 21:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Sok gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű francok, reform táplálkozás, és a gyerekem fruktóz érzékeny lett. Nna, most akkor az orvos szerint reform táplálkozás elfelejt: szépen esszük a fehér szénhidrátokat, a sokat javasolt alma, narancs, körte majd tán két év múlva, maradtak a száraz hüvelyesek és a húsfélék,( de az ellen meg tiltakozik a szervezete, mert sosem szerette.) És a gyereknek így nincs állandó hasmenése.

Egy 16 évesnek a sporthoz és az egész napi hajtáshoz kalória is kell. Egyébként a svédek - pedig igazán nem elhízott náció- délig nem esznek húst. Tehát: van itt annyi igazság, hogy győzöd kapkodni a fejed. Mindenből annyit egyél, amennyi jól esik, van olyan kaja, amivel ne tömd tele magad este, de ha megkívánsz egy darab csokit, akkor edd meg! Ne dőlj be a médiából és mindenhonnan áradó agymosásnak. A kommentelők egy része minden hülyeséget leír, de nem hiszem, hogy reggeltől estig zöld salátát evett egész életeben. Mert akkor ő a nyúl!

2013. febr. 8. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!