Szerintetek jó ötlet hogy vegetáriánus leszek?
1. ha meg nem gondolsz rá az jobb, elvégzi más helyetted a piszkos munkát te meg falatozol a jutalomból..
nem biztos az, hogy az embernek muszáj húst ennie, egyáltalán
Kigyensulyozott etrenddel siman lehet barki vega. Olvass utana a dolognak, es ha minden vilagos, akkor hajra!
De keszulj fel, hogy sokan kotekedni fognak, hogy ez hulyeseg, meg az embernek szuksege van husra, meg hasonlo kifogasok.
Szerintem kicsit nézz körbe az állatvilágban és meglátod majd, hogy a táplálékláncokban senki nem mérlegeli azt, hogy a másik faj cuki.
Ennyi erővel én nem eszem többé zöldséget, mert pl szegény sárgarépa nem nekem raktároz a gyökerében és sajnálom elrontani a terveit a második évére nézve, amikor virágozni szeretne majd. De én galád megeszem, ezzel elvéve tőle a lehetőséget arra, hogy szép ernyős virágzatot bontson és abban magokat érleljen, amikből majd sok új sárgarépa lehetne.
A hús megemésztésének problémája meg egy olyan dolog, hogy nem mindegy milyen és milyen forrásból származó húsról van szó. Sem az, hogy milyen módon van elkészítve, illetve hogy mi mást eszel még mellé. Kevés ember az, akinek valóban gondja van a hússal, és több az, aki csak hiszi ezt.
Szóval én ennyi alapján egyáltalán nem tartanám jó ötletnek, hogy vega legyél.
Julie S:
Viszont a táplálékláncban nem tömegével ölik egymást az állatok, illetve nincs olyan, hogy eltűnik egy faj mert egy másik faj túlvadássza.
Bár azt se nagyon bírom nézni, amikor a természetfilm csatornán leterít egy oroszlán egy antilopot, de tudom, hogy neki nincs más választása, míg meg lehet nézni mit művel az ember a vágóhidakon.
#7: Nézd, nem a húsevés a bűnös azért, mert az ipari hústermelés(!) "embertelen" körülményeket teremt az állatok számára. A fajok kihalásában játszott szerepünk is a kedves civilizációnk számlájára írható, nem a húsevésére.
Az a baj, hogy a kis fejlett világunk embere nem tisztel már semmit. Ne légy naiv... a növénytermesztési módszereinkkel is eltüntettünk már fajokat (növényeket, állatokat), vagy a kihalás szélére sodortuk őket. Csak ez nem olyan feltűnő és nem kerül a médiába.
"..Nézd, nem a húsevés a bűnös azért, mert az ipari hústermelés(!) "embertelen" körülményeket teremt az állatok számára.."
De, pontosan a húsevés felelős ezért. 50 éve még hetente egyszer-kétszer evett húst az átlag ember, ma már szinte minden étkezéskor van valamilyen húskészítmény. Az emberek minél többet akarnak, azt pedig minél olcsóbban. Ez vezet a több ezer/tízezer férőhelyes zsúfolt ablaktalan üzemekhez, és az állatok alapvető igényeinek semmibe vevéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!