Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan egyek zöldséget?

Hogyan egyek zöldséget?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy egyszerűen képtelen vagyok bármiféle zöldséget megenni. A szüleim mindig próbálják megetetni velem, de nem tudom legyűrni őket.

Az átlag dolgok, burgonya, borsó, kukorica, az nem probléma, de ilyen hogy répa, paprika, paradicsom, uborka.. semmi.

Pedig nekem nagyon tetszik az illatuk, és meg is enném, mert tudom hogy nem ölnek meg/ártalmasok/leszek rosszul tőle, és mégis, nemtom a számba venni :\\\\

Nyersen vagy főzve/sütve (pl lecsó) se működik.

Szerintetek hogy tudnám rászoktatni magam hogy több zöldséget tudjak enni?

Egyáltalán ez betegség, gyógyítható?

köszi

18f

2009. aug. 22. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nembetegség ez, de én a helyedben azt csinálnám h vmi kaja mellé vágnék fel paradicsomot v az alább felsorolt zöldségek vmeikét és ránézésre hírtelen bekapnám rágnék rajta 2őt és lenyelem. Kiköpni csaknem fogod v tévedek? v pl zsemle közé kensz májkrémet majd rá 1 szelet paprika és eszed mert ugye nem látod :)
2009. aug. 22. 17:11
 2/8 anonim ***** válasza:
istenem...ezen mi nem tudunk segíteni.
2009. aug. 22. 17:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Akaraterő. Vagy mond meg szüleidnek, hogy addig nincs édesség, amég zöldséget nem eszel.
2009. aug. 22. 20:27
 4/8 anonim ***** válasza:
de istenem.. azta:D nekem ugyaneza problémám.. 15/L vagyok. de a krumplin kukoricán borsón kívül nem bírom megenni egyik zöldséget se.. imádom az illatukat meg minden(lol:D) de megenni... föjj:D:D:D együttérzek:D
2009. aug. 22. 20:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Kiscsaj, pedig enni kell a zöldséget mert az egészséged múlik rajta ugyanis kell: c-vitamin, vas, meg még sokféle vitamin és ha ezek hiányoznak a külsődön is meglátszik később. Bogyókkal pótolni még egészségtelenebb
2009. aug. 22. 21:33
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Megpróbálom beleaprítani valahogy a kajámba.

Csak azért kérdeztem, hogyha netán van erre valami speciális megoldás, akkor úgy előrébb jutnék.

De akkor.. majd leülök én, meg a paprika, aztán megbeszéljük valahogy lassan a dolgot.. :D

Igaz amúgy, hogy nem egészséges, azért szeretnék énis vmi mást bevinni már, bár lehet hogy elöbb el kelett volna ezt már dönteni.

2009. aug. 22. 23:16
 7/8 anonim ***** válasza:

ne beleaprítsd, zhanem igenis harapj bele, és edd meg.

azzal semmire se mész ha beleaprítod, ugyanúgy nemfiogod tudni megenni egészbe.

csukd be a szemed, nagy levegő, akaraterő, és ennyi.

én ugyanígy voltam a tökkel. eccerűen nemtudtam beleharapni, taszított a színe, az állaga, de az illata bejött. szem becsuk, nagylevegő, 3ig számol, akaraterő, és ennyi. majd egykis gyakorlás. azóta énmár eszem a tököt.

2009. aug. 23. 01:18
 8/8 anonim ***** válasza:

van egy tippem, imádom!

joghurttal le szoktam turmixolni nyers céklát (1 pohár joghurthoz 1 kisebb-közepes cékla), hozzá 1/4-1/2 citrom leve, édesítőszer (te tehetsz bele cukrot is). Ennek olyan íze van, mint a citromfagyinak, főleg, ha még be is teszed a mélyhűtőbe.

én imádom a nyers zöldséges tejes turmixokat is, vagy a "házi kubuleveket": sárgarépát almával, barackkal, sütőtökkel, körtével stb. leturmixolva (víz, édesítő/cukor, citrom hozzáadásával).

ha már így megbarátkoztál az ízekkel, eheted egészben is (a turmixolás szétroncsolja a rostokat).

finomak a zöldséges sütemények (sütőtökös, sárgarépás, spenótkrémes) is. keress rá a quiche szóra a google képkeresőben... brokkolis, hagymás, diós stb. óóóóóóóóó!

2009. nov. 9. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!