Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Rájöttek az orvosok, hogy...

Rájöttek az orvosok, hogy cukorbeteg vagyok, mit ehetek?

Figyelt kérdés

Milyen ételeket ehetek ilyenkor? Valami jó tanács? 2.-es tipusu cukorbetegségem van különben.

58/L

2012. nov. 25. 17:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 2., 4., 7., 9.

A végzettségem tördelőszerkesztő.

Nagyon megijedtem négy év (vagy már 5?), amikor az orvos közölte a diagnózist. Azóta kupáltam ki magamat ennyire. És van bennem annyi felelősségtudat, hogy nagy marhaságokat nem írjak ebbe a rovatba. Sajnos vannak, akik megteszik.

Le fognak pontozni most minket, mert ez nem fórum, s nem biztos, hogy a társalgásunk segíti a kérdezőt, másokat.

Annyit még leírok azért, hogy nem volt komoly kivizsgálás. Egyetlen terheléses labor volt. Éhomi reggel 6,3, a glükózterheléses 15. Saját mérésemben egyetlen 8,3 mmol/l volt kaja után másfél órával. Még 3 7 feletti volt, a többi étkezés utáni vagy az éhomival közel azonos, vagy picit több szokott lenni.

Reggel az 5,7-6,1 körüli a tipikus, ebéd előtt 5,1-5,4 körül van rendszerint.

Mozgok, amennyit tudok. Ez nagyon fontos, a kérdezőnek is erősen javaslom!

Ha valaki nem sportolt, nem maratonra nevezzen be első lépésként. Lehet kis sétával is kezdetni, s fokozatosan (de kitartóan!) emelni az adagot.

2012. nov. 26. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!