Mit ehetek ha 2-es típusú cukorbeteg vagyok?
Cukorgondozóban nem segítenek?
Én inzulinos vagyok,1-es típusú.Alapokat elmondták a cukorgondozóban,az összes többi "tudományomat"pedig az internetről szedtem össze.
Dietetikus.
A cukor a lehető legrosszabb, amit ettél, mert felvágja hirtelen a cukrodat-azért lesz jobb-, majd ugyanolyan gyorsan le is viszi.
Napi 5szöri étkezés, 180 gr szénhidrát egy napra (de ezt az endokrinológus le kellett hogy írja), elosztva úgy, hogy:
Reggeli: 40 gr CH
Tízórai: 10 gr CH
Ebéd: 60 gr CH
Uzsonna: 20 gr CH
Vacsora 40 gr CH
Utóvacsora (lefekvés előtt két óránál hamarabb): 10 gr CH
Reggel felkeléskor rögtön reggelizni, és innen számítva 3 óránként következnek az étkezések. Közte nem lehet semmit enni. Nasit, mindent bele kell számolni a megadott szénhidrátmennyiségbe. A magas GI indexű élelmiszereket kerülni: cukor, liszt, rizs, tészta, stb...
Köszönöm a választ. Te tényleg dietetikus vagy? Már gondoltam rá hogy el kellene mennem egy dietetikushoz.
Az endokrin dokim csak annyit mondott hogy diétázzak.
Nem vagyok dietetikus, arra írtam, hogy oda menj el mindenképpen, sőt, a dokidnak át kellett volna utalnia.
Én "csak" cukorbeteg" vagyok, örökletesen, és beleástam magam a témába. Csak akkor vagyok jól, ha a diétát, és mellé a sportot maximálisan tartom. Ha elcsúszok a diétával,hiába a gyógyszer, ugrál össze-vissza a vércukrom.
De ha tudok segíteni valamiben, írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!