Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tudnék tenni? Valami diéta?

Mit tudnék tenni? Valami diéta?

Figyelt kérdés

160 cm magas vagyok, 70 kg 15 éveslány. Nagyon zavar a súlyfelesleg, de nem tudom, mit tehetnék még.

Heti 2 testnevelés órám van, heti 4 röplabdaedzésem, mindenhova gyalog járok, valamint laktózérzékenység miatt diétázom is. Igyekszem inkább otthon készített illetve főtt ételeket enni, kerülni a péksüteményekt, sosem iszom cukros üdítőket csak vizet esetleg gyümölcslevet. Nem mondanám magam lustának, szeretek lovagolni és biciklizni is. A probléma az, hogy hétköznap általában 5ig iskolában vagyok, a menza kizárva a laktózérzékenység miatt, szóval reggeltől estig szendvicsek, aztán mikor hazaérek, akkor egy kis főtt kaja.. mit tudtok ajánlani, mit tehetnék még?

2012. nov. 3. 22:46
 1/4 anonim ***** válasza:
26%
Próbáld meg azt hogy ne fehér lisztből készült szendvicset egyél, hanem teljes kiörlésű legyen a kenyér, kifli. Ez sokat számít.
2012. nov. 4. 01:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha fogyni szeretnél akkor a lisztet minden minden formájában kerüld el! A teljes kiőrlésű sem jó, mert pont ugyanúgy hintáztatja a vércukrodat mint a sima liszt. A gyümölcslé is az egyik legjobb hízókúrás ital, mivel koncentráltan (gyorsan felszívódó formában)tartalmaz gyümölcscukrot (fruktóz) ami bizonyítottan az elhízás egyik okozója.

Nekem a paleolit táplálkozás nagyon bevált! Kb 15 éven át tartó sikertelen diétázás után a paleo életmóddal 30 kg-ot fogytam 1 év alatt!

Ezt érdemes elolvasnod: [link]

2012. nov. 4. 13:25
 3/4 anonim ***** válasza:
26%

A teljes őrlésű lisztből lassabban szívódik fel a cukor, mint a finomlisztből. Lásd glikémiás index.

De attól még segíthet a paleolit táplálkozás.

2012. nov. 4. 18:52
 4/4 anonim ***** válasza:

egyél csirkehúst, rizst, heti 3szor min 45 perc kocogás

VÍZ csak, gyümölcs kizárva (ha kell vitamin vegyél táplálékkiegészítőt)

2012. nov. 5. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!