A PALEOLIT táplálkozással tényleg elmúlik az inzulinrezisztencia?
Az egész élet (sőt a világ) a gazdagoké.
De a paleo én úgy tudom sehol sem mondja, hogy sok húst kell enni. Inkább minőségit (például tengeri halakat), az már egy itthon elterjedt ága, hogy minden napon, vagy nagy mennyiségben kellene húst enni, a paleo tudományos alapjaihoz nincs köze!
Bizonyos esetekben gyógyhatású a magas zsír és fehérje bevitel, de ez is elég a betegségek elmúlásáig, addig valóban drága, hiszen olcsóbb húsok is 800 forint körül vannak kilónként, ráadásul ezek kukoricán, szójás tápon tartott állatok. De még egyszer: az élet, az egészség, a világ igazából a lakosság kis részét kitevő gazdag emberek kezében van. Lehet ha nem lett volna gabonatermesztés, akkor nem lenne ma közel 7 milliárd ember, és minden máshogy volna, ezen a paleo táplálkozás elvei meglátásom szerint csak segíthetnek.
A paleo nyílván nem jó minden betegségre, viszont sokra igen. Ilyen az inzulinrezisztencia is. Nem tudom apukádnak mi volt a baja, de jó hallani hogy jobban van.
Hogy a "gazdagok diétája"...ez kicsit eltúlzott kijelentés, mert kicsit úgy hangzik mintha a "gazdag" emberek hóbortja lenne, bár nem tudom erre gondoltál-e mikor írtad.
Tény, hogy nem olcsó...de nem csak gazdag emberek csinálják, szegény öreg emberek is...valahogy megtalálják a módját...hús helyett több tojást esznek pl.
Amikor valakinek 'nem jön be' mielőtt önmagát vagy a táplálkozást okolja az ember, előbb meg kell próbálni kicsit máshogy.
Kicsit odafigyelni a zsírbevitel magas arányára, a ritka vagy pont a rendszeres étkezésre, a mozgásra.. minden nap pár perc intenzív edzés kellene! És rendszeres kevésbé intenzív mozgás, óránként sétálni kicsit.. az ülő életmód IR mellett veszélyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!