Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A PALEOLIT táplálkozással...

A PALEOLIT táplálkozással tényleg elmúlik az inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés

2012. okt. 15. 18:39
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Én nem hallottam erről még beszámolót,de valószínűleg igen,mivel nem szerepelnek benne egyszerű cukrok(amik a cukorbetegség egyik fő kiváltó tényezői)ill.csak gyümölcscukor,de az inzulinrezisztenciát nem az okozza.Persze azért mozogni is kell hozzá szerintem,ahhoz,hogy igazán hatásos legyen az egész.
2012. nov. 5. 15:02
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Az én IR diétám a dieteikus szerint így kezdődne: reggel hétkor végy egy szelet toast kenyeret és egy szelet párizsit.

Kár hogy már hajnali háromkor ébren vagyok (ha hétkor ennék össze is esnék addig), a toast kenyeret az E-számok tartják össze, a párizsit meg a szója... ipari hulladék, grat, ezzel biztos meggyógyul az ember.

Amúgy is gyármunkás vagyok, fix kajaszüneteink vannak, sokszor 12 órázunk, esélyem sincs méregetni a szénhidrát mennyiséget, meg betartani órára pontosan az étkezést. Akkor eszünk, amikor szünet van, vagy amikor a főnök megengedi.

Akik sikerrel csinálják az IR diétát az ismerőseim közül, általában gyesen vannak, és hiába sok a dolog a gyerekkel, mégiscsak könnyebben beillesztik ezt a napirendjükbe mint pl. egy gyári dolgozó.

Mivel olyan súlyos IR-m van, hogy a gyesre menés esélytelennek látszott, muszáj volt valahogy a meglévő napirendembe illeszteni a diétát.

Viszont ez kivitelezhetetlen az én munkahelyemen. Itt reggel 9-kor tudsz enni csak. Semmi más lehetőség. Aztán sokszor este 6-ra érek haza. Nem egy IR-barát környezet.

Egyik kolléganőm ajánlotta nekem a paleolit táplálkozást, azt mondta ő ennek a segítségével esett teherbe. Na, felcsillant a szemem, láttam, hogy a dietetikus ajánlásához képest Szendi Gábor javaslata maga a kánaán!

Kiiktatni a kenyeret? Nem gond, én nem vagyok függő. Cukor? Hát van nyírfacukor is, mindegy hogy mitől jön az édes íz csak jöjjön. :D

Gyümi, zöldség? Ezt eddig is szerettem.

Nincs is semmi probléma :)

Már jópár hónapja csinálom, sokat fogytam, nem éhezek, élvezem az ízeket és fogyok. Javult a vérképem, az IR és a pajzsmirigy alulműködés is. (utóbbi már csak másodlagos probléma volt, de a doki is meglepődött hogy az is javult)

Nekem aztán senki nem meséli be hogy ez egészségtelen, de ha az is, én vállalom a kockázatot. :)

2012. nov. 18. 11:16
 13/34 anonim ***** válasza:
ja és még annyit, hogy reggel felkelek, jóllakok, és hosszú órákig nincs gondom a kajálásra. A paleolit étrend nem olyan hogy fél óránként megéhezel, így nincs annyi gond az étkezésekkel.
2012. nov. 18. 11:18
 14/34 anonim ***** válasza:
Mondjuk azon elgondolkoznék a paleotól függetlenül, hogy endometriózis, mióma, és egyéb nyalánkságokkal genetikai problémát kéne a háttérben keresni, nem a tejet okolni. A prolaktin persze lehet a tejtől, ha laktózérzékeny vagy, de azért ne fogjunk minden ma létező betegséget arra, hogy aki nem paleózik, meghal 2 éven belül, ez nem igaz. Az, hogy 4 nap után javulást észlelsz, lelki eredetű, javulást akarsz észlelni és elhiszed, hogy ez segít, de ennyi idő alatt nem múlik semmilyen betegség, és az IR sem. A cukorbetegségem meggyógyult, ilyen kijelentést ne tegyen senki. Simán csak nem eszel cukrot, hát ugyan mitől emelkedne meg a vércukrod? Megennél egy szelet csokit, egyből 15 lenne és rájönnél, hogy nincs az meggyógyulva, csak gyógyszer nélkül van kezelve, mást jelent. Nem múlik ez az IR, csak kevesebb inzulint termel a hasnyálmirigy, mert nem viszel be annyi cukrot. Nem meggyógyítod, csak kezeled.
2013. febr. 14. 12:02
 15/34 anonim ***** válasza:
Én pár napja próbálkozom vele, a lányom szintén. Ő szigorúan tartja, én eszem szénhidrátot, de jóval kevesebbet. Krumpli, rizs, kenyér, minimális.Én laktózérzékeny vagyok.Sajnos szteroidot is szedek, ami szintén árt a bélrendszernek. Viszont ajánlok egy könyvet, ami szerintem egy csoda."GAP szindróma"/Az emésztés és pszichológia kapcsolata/Bookline könyvkiadó. Én a neten rendeltem meg.Nagyon jó dolgokat ír.Nehéz olvasmány, de megéri. Ha egy- egy részt olvastok is belőle.Az orvosok sajnos alig hisznek a diétában, tisztelet és elismerés annak aki mégis.
2013. febr. 14. 14:05
 16/34 anonim ***** válasza:

Kedves 14-es válaszoló! Igan, a paleolit táplálkozás gyógyszer nélkül gyógyít, és igen, ha megennék egy szelet csokit, nekem is felmenne a cukrom.

De mond már meg nekem, hol van arra a csokira szükségünk?

Az IR sem betegség, csak a szervezet normál reakciója a túlzott szénhidrát bevitelre.

A szükségtelen mértékű szénhidrátbevitelre!!

Aztán persze jönnek a dokik, hogy szedj Merckformint. És akkor mi lesz jobb? Megeheted ugyanúgy a szemetet mert a gyógyszer tompítja a szénhidrátok káros hatásait.

Ha meg nem szeded a gyógyszert ugyanúgy tüneteid vannak. Ez nem ideiglenes?

A paleót könnyebb mellékhatások nélkül egy életen át tartani.

2013. febr. 14. 14:37
 17/34 anonim ***** válasza:
Hogyne lenne már szükség csokira, csak nem naponta és nem mértéktelenül.
2013. febr. 14. 14:56
 18/34 anonim ***** válasza:
32%

Kérdező: a válasz igen. Többek között erre találták ki.

Erről ne kérdezz dietetikusokat, nekik nem az az érdekük hogy te meggyógyulj, illetve valami hihetetlenül primitív és dogmatikus a képzésük.. nagyon beszűkültek, ha a megoldás az orruk előtt lenne (van) akkor is csak a betanult szövegüket tudják nyomatni. Emberileg is zárkózottá (nem befogadóvá) és fennköltté válnak sajnos.

17. Válaszoló!

Nagyon megfogott amit írtál, mert rövid és ahhoz képest valami hihetetlen nagy vicc, avagy baromság. Nem tudom eldönteni hogy poénból írtad-e mivel nem olvastam el a korábbi hozzászólásokat.

2013. febr. 15. 11:47
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindenre szükség van, mert finom. A kulináris élvezet ugyanúgy hozzájárul a lelki egyensúlyhoz, mint az egészséges test. Csak azért nem enni egy kocka csokit néha, mert Úristen, hízok tőle, az ugyanolyan beteg dolog, mint állandóan csokit zabálni.
2013. febr. 15. 13:11
 20/34 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom.

Akkor mennyi pénzt tegyek félre drogokra a jövő hónapban, hiszen alighanem rengeteg élvezettel járnak, és mérsékelt káros hatással. Én személy szerint a csokifogyasztásomat a drogozással egyenértékű rossz szokásnak tartom, nem is csinálok rendszert belőle. A cukor függőséget okoz, nem véletlen hogy olyan finomnak érezzük, és a káros hatásai is csak enyhébbek mint sok drognak, de vannak. Én jobbnak látom, ha nem szoktatja rá magát az ember, mert nem jár jól vele.

2013. febr. 15. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!