Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A PALEOLIT táplálkozással...

A PALEOLIT táplálkozással tényleg elmúlik az inzulinrezisztencia?

Figyelt kérdés

2012. okt. 15. 18:39
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
62%
Nem azért finom, mert függőséget okoz, a vörösboros marhapörkölt is finom, mégsem leszel pörköltfüggő. Valamilyen szinten drog, igen, természetes drog, endorfint szabadít fel, ami jó érzés és kell is. Az ember lelki egészsége legalább annyira fontos, mint a testi. Te ettől rohadt egészségesnek hiszed a lelked, mert a csokit a droghoz hasonlítod? Betegebb a lelked, mint hinnéd.
2013. febr. 15. 14:27
 22/34 anonim ***** válasza:

Szerintem ferdítesz.

Több kiló csokoládé kéne ahhoz, hogy a felszabaduló endorfin mennyiség fizikai függőséget okozzon. Tehát csak lelki kényeztetésről van szó. Ez kell az egészséghez és a boldogsághoz? Nevetséges..

Én valóban rossz szokásnak tartom a csokievést, semmi többnek. Ahogyan a drogozást is, ahogyan a cukorevést is. Rossz szokások, mert elég sok ember életét keserítik meg. Elkerülhetők? Igen. Problémával jár az elkerülésük? Nem, ez aligha mondható el.

De héé, van paleolit csoki természetes édesítéssel! Nem fog annyi endorfint felszabadítani, hogy az ember a Paradicsomban érezze magát, illetve egészséges nem lesz mert a kakaóvaj közel sem az a zsír amire szükségünk van, és a kakaóban mostanában kissé sok az ólom, de esetlegesen egy egészségesebb alternatíva a cukrozott csokoládékkal szemben.

2013. febr. 15. 14:39
 23/34 anonim ***** válasza:
Természetes édesítőszer az a cukor, az összes többire írhatunk bármit, szutyok. A lelki egészség alatt nem a csokit értem, az csak egy példa, lehetne ez citromtortától kezdve bármi más, amit egyszerűen azért eszünk, mert finom. Addig kell eljutni, hogy annyit kell mozogni, hogy ettől ne legyen bűntudatunk, és ennyi, mindenki boldog lesz. Ki a tököm akar 250 évet élni, legyen csak 80, de az boldog, kiegyensúlyozott és bűntudatmentes.
2013. febr. 15. 14:45
 24/34 anonim ***** válasza:

Én jelenleg olyan apróságnak is örülni tudok, hogy különösebb nehézségek nélkül tudok cáfolni :)

A cukor nem természetes édesítőszer, az ember természetes táplálékai igen kis mennyiségű cukort tartalmaznak, így az édes, nagy cukortartalmú élelmiszerek, maga a kristálycukor nem természetes számunkra. Egy xilit sem biztos hogy természetes, de nem tesz senkit beteggé.

A 80 éves boldog élet komoly cél. De azzal a kitűzéssel, hogy csokit vagy tortát fog enni az ember, hogy megtöltse ezeket az éveket, nem fog menni. Az emberek többsége így él, és jóval fiatalabb koruktól elkezdenek az elhízástól, cukorbetegségtől, ízületi betegségektől, autoimmun betegségektől szenvedni.

Igen, kell tudatosság ahhoz, hogy az ember 80 évig ne gyógyszereken, hanem valóban aktívan, egészségesen és boldogan élhessen. Jelenleg ezért magunknak kell dolgoznunk, mert másnak ez nem érdeke. A paleo egy egyszerű segítség ehhez, másképp nemigen megy, hiszen már fiatal korban is nevetséges egészségügyi állapottal 'büszkélkedhetnek' sokan.

2013. febr. 15. 14:58
 25/34 anonim ***** válasza:

Az alapkérdés meg az IR-ről szólt.

Bekker, itt a példa, rengeteg ember élvezi az édességeket, kenyérevést, tejfogyasztást, és valahogy mégis ki akarnak gyógyulni az inzulinrezisztenciából. Itt a példa, a tapasztalat, hogy az emberek nem szeretik a "finomságok" káros egészségügyi hatásait.

2013. febr. 15. 15:09
 26/34 anonim ***** válasza:

Nos, egy kis gyors jelentés.

5 és fél hónap telt el és már 3 hónap után normál értéken volt az összes hormonom /prolaktin, tesztoszteron/...tehát a diétának köszönhetően rendeződött az inzulin rezisztenciám GYÓGYSZER NÉLKÜ.

Ami persze megint előjönne, ha régi módon ennék...de az nem fog megtörténni, ha pistolyt fognak a fejemhez akkor sem :-).

És ez a rendeződés egy csepp volt a tengerben a sok egyéb javulás mellett.

Lehet nevetni a paleon, divat diétának nevezni, hülyeségnek gondolni...de amikor ott a kézzelfogható papírral igazolható javulás? Nem szubjektív érzés...

2013. márc. 8. 15:33
 27/34 Mi közöd Tőle ***** válasza:
100%
Örülök, hogy meggyógyultál. Az igazság az, hogy a megváltozott életkörülmények mellett az marad életben, aki a rengeteg információ közül (melynek 90%-a hamis) ki tudja választani azt, ami tényleg igaz. Neked ez sikerült! :)
2013. márc. 11. 19:49
 28/34 anonim ***** válasza:
Hmm.. a többiek mondjuk betegen fognak élni, de többnyire élni fognak.
2013. márc. 11. 19:53
 29/34 anonim ***** válasza:

Hát tényleg nem könnyű eligazodni az információkban...ezer féle diéta.

Csak az inzulinrezisztencia miatt kezdtem el és mikor összehasonlítottam a cukrosok diétájával, akkor sok hasonlóságot vettem észre...csak nem értettem, ha lehet tudni hogy bizonyos dolgok rosszak, akkor miért kéne mégis enni belőlük.

A paleo ezerszer követhetőbb...más betegségem is, olvasgatni kezdtem ls láss csodát....találtam embereket, akik paleoval gyógyultak ki ebből a bajból...megcsillant a remény...és nekem nagyon úgy tűni, hogy valóval ez lehetséges :-).

2013. márc. 12. 21:09
 30/34 anonim ***** válasza:
A paleolit diéta a gazdagok diétája ,mert a sok hús és a zöldség együtt nagyon jó,csak marha drága.
2013. ápr. 5. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!