Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 1099 kalóriát ettem a mai...

1099 kalóriát ettem a mai nap. Ez kevés eléggé. Nem lesz bajom?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, 56 kg és 169 centi (bár a kg-ot 1 hónapja nem mértem). Egészséges életmódot folytatok több éve. A mai napom nem haladta meg az 1009 kalóriát, pedig rendszeresen ettem, csak éppen rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, ebédre főzeléket stb. Nekem 1650 kalóriát kellene ennem naponta, hogy tartsam a súlyom, és úgy hallottam, hogy 1200 kalóriát az anorexiások esznek. De ennél többet nem tudok enni...
2012. szept. 19. 22:01
 1/4 A kérdező kommentje:
mai napom: diabetikus lekváros kenyér (teljes kiörlésű kenyérrel), 3 abonett sonkával, uborkával; alma, háromnegyed kifli, kis adag tökfőzelék, egy szőlőcukor, 1 szelet csoki(nápolyis) (tudom, nem egészséges, de ritkán belefér), 5 evőkanál zabpehely, egy levél kínai kel, 2 paradicsom.
2012. szept. 19. 22:04
 2/4 anonim ***** válasza:

Rosszul tudod.

Egy anorexiás sosem bírna megenni 1200 kalóriát egy nap alatt. Max. 1 hét alatt...

Semmi bajod nem lesz, bocsi, de a kérdésed alapján max. 10-12 évesnek hittelek.

2012. szept. 19. 22:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem az a baj, hogy 1000 kalóriát ettél (egészséges embernek az sem árt, ha pár napig egyáltalán nem eszik - persze jónak nem jó), hanem az, hogy levelekben számolod a kínai kelt. Ne haragudj, de ez beteges.

Mellesleg a diabetikus lekvárban és a tökfőzelékben is bőven van kalória. Nagyon keveset kellett enned ezekből ahhoz, hogy 1000 kalória alatt maradj (a csokival együtt). Szerintem elszámoltál valamit.

Amúgy meg... ez minden, csak nem egészséges étrend, és nem a csoki a baj. Attól, hogy külön-külön minden dolog egészségesnek tekinthető nagyjából, ez így összeválogatva enyhén szólva tragédia. A zöldség és gyümölcs mennyisége nem "rengeteg", én ennyi zöldséget reggelire megeszem (a szendvics mellé), és vacsorára is eszem még, délután pedig jóval több gyümölcsöt. Mellette eszem fehérjét is, neked ez kimaradt. Remélem, csak a mai napod volt ilyen. Ha nem, és tényleg azt hiszed, hogy ez egészséges, kicsit olvasgatnod kéne a témában, valami megbízható forrásból. (Nem női szennylapok és nem anorexiás fórumok!!!)

2012. szept. 19. 22:17
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi, de koleszos vagyok és anyagilag nem engedhetem meg magamnak azt se hogy többet egyek...
2012. szept. 19. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!