Ezzel a módszerrel megakadályozható a visszahízás?
Figyelt kérdés
10 kg-ot fogytam fél év alatt. Végig csirkemellet ettem rizzsel, de már teljesen kimerültem anyagilag. Még a szüleimmel, testvéremmel élek, így minden nap van másféle étel is (levesek, főzelékek, tészták (durum), egyéb húsok, péksütik - ezek ritkábban -, rakott ételek). Szeretnék újra ezekből enni. Ha annyit eszek, amennyit egyébként is egy 55 kilós nőnek kellene, magyarul nem zabálok, akkor megtarthatom a súlyomat?
A mozgást természetesen többé nem hanyagolom, szerintem ez is nagyban segített a fogyásban, de ugyanennyit szeretnék mozogni is. (heti 5)
Amennyiben a bevitt kaloria nem haladja meg a napi szuksegletedet, akkor nem fogsz hizni. Ezt legalabb eleinte erdemes szamolni, vagy utananezni a kajaknak, mert lehet sokkal kevesebbet erdemes enni akkor a nehezebbekbol. Bar ha valoban heti 5x sportolsz, azert az anyagcsered rendesen felleleht porogve, s nem hiszem, hogy konnyen meghiznal. En azert ovatos lennek a helyedben, es kulonfele ovintezkedeseket vetnek be a cel erdekeben.
2012. szept. 17. 20:33
2/5 anonim válasza:
A mozgás sokkal fontosabb, mint a kaja. Ha alacsonyan tudod tartani a kajabeviltelt a mozgáshoz viszonyítva, akkor nem lesz gond.
2012. szept. 17. 20:40
3/5 anonim válasza:
Figyi, tölts le egy szénhidrát táblázatot. Napi 180 gr szénhidrátnál ne fogyassz többet! Kell hozzá egy háztartási mérleg és egy füzet, amiben vezeted, hogy mit fogyasztasz. Reggelire amit eszel kenyeret leméred hány dkg, megnézed a táblázatban, hogy pl. 10 dkg kenyér hány gr-nak felel meg, lényeg, hogy reggelire a 30 gr-ot nem haladhatod meg! Tízóra valami gyümölcslé vagy müzliszele, ebédet is szépen megméred és a többi étkezést is. Nem kell folyton csirkemellet enni és nem is kell koplalni, csak kicsit számolgatni kell. 2-3 nap alatt bele lehet jönni, valamint heti 3-4 óra mozgás.
2012. szept. 17. 20:42
4/5 poiu válasza:
Sajnos a kaja fontosabb, mint a mozgás...
De valóban a bevitt kalória számít. A dolog azon szokott elbukni, hogy az ember bizonyos ételekből hajlamos túl sokat enni. (Nekem ilyen a pizza, melegszendvics, almáspite). Ha van neked ilyen, akkor ebből egyszerűen ne egyél. A többi lényegtelen, a sok csirkemell = kevesebb csirkecomb. Ha nagyon nagy a gáz, keress rá az időszakos böjtre, sokaknak beválik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!