Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A zöldségek főzve is megtartjá...

A zöldségek főzve is megtartják a tápértéküket?

Figyelt kérdés
Soha életemben nem ettem zöldséget, és bőven eljött a változás ideje. Paprikát és paradicsomot úgy ahogy megeszem, de a répát pl csak főzve szeretem. Ki akarok találni valami főtt ételt, amiben sok a zöldség.

2012. szept. 15. 16:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Minél tovább főzöd, annál több vitamint és más tápanyagokat veszítenek a zöldségek. Ezért szokták őket éppen hogy csak megpárolni, hogy ress, ropogós maradjon. Tehát ne főzd agyon azt a répát, lehessen jól harapni...
2012. szept. 15. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Gőzben párold és ne sokáig, mert minden értékes tápanyag elvész belőlük!!!
2012. szept. 15. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
A C-vitaminról tudjuk, hogy nem bírja a hőkezelést.
2012. szept. 15. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!