Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A magvak ugyanúgy megőrzik...

A magvak ugyanúgy megőrzik tápértéküket ha kenyérbe sütik őket?

Figyelt kérdés
Van sokféle magos kenyér, amelyekben / -en hőhatás éri a magokat. Ezek ugyanolyan tápértékkel rendelkeznek, mint ami nyers?
2009. okt. 24. 18:53
 1/6 anonim válasza:
Nem. Minden esetben a zöldség és gyümölcsök nyers formában rendelkeznek a legtöbb tápértékkel.
2009. okt. 24. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez akkor olajos magvakra is vonatkozik? Körülbelül milyen százalékban veszítik el a tápértéküket. Pl. a tökmag
2009. okt. 24. 19:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Minden hőkezelt élelmiszer elveszti vitamin-és ásványi anyag tartalmának jelentős részét. Ezért a főtt, sült ételek az un. "halott" ételek.
2009. okt. 24. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
De ez változó...a répa például főve is megőrzi tápértékének 80-90%-át...
2009. okt. 24. 19:09
 5/6 anonim ***** válasza:
NEM! A hőkezelés semminek nem tesz jót.
2009. okt. 24. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
ez nem igaz hogy semminek nem tesz jót! a paradicsom pl kifejezetten egészségesebb hőkezelve, mert akkor "érvényesül" benne a likopin. De a kérdésre visszatérve valamennyire elvesztik, de azért még mindig egészségesek és rostban gazdagok lesznek
2009. nov. 1. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!