Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hízni szeretnék, hogyan...

Hízni szeretnék, hogyan teljesíthetném a lehető legegészségesebb módon?

Figyelt kérdés
2013. májusáig nagyjából 10 kilót szeretnék felszedni. 16 éves lány vagyok, 160 cm körüli, 40-41 kg, félelmetesen sovány, és nagyon picik a melleim :( . Elkezdtem a hátizom erősítést orvosi 'parancsra', illetve szeptembertől úszni járok majd. Tudnátok mondani a megfelelő táplálkozásra valamit, vagy olyan sportot, amit még bevállalhatnék, vagy akármit, amitől egészségesen hízhatok?

2012. aug. 28. 00:16
1 2
 1/11 anonim válasza:
50%
reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora! egyél kalória dús kajcsikat, pl banánt is majszolgathatsz napközben... járj el kondi terembe, csinálj súlyzós gyakorlatokat, lábra, hasra, karra ahova csak eszedbe jut de persze ésszel és először ne sokat :) lehet kapni ilyen fehérje shaket, porban veszed meg és tejjel kell összerázni és inni, ezt is egy nap 2-3* ihatsz nyugodtan, én 176 cm vagyok és 50 kg voltam most 60 kg vagyok és ezeket csináltam végig :)
2012. aug. 28. 07:32
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

én 165cm és 39kilo voltam én is rettentően sovány voltam és persze nekem se volt semmi mellem

de rájöttem hogy keveset is eszek

mostmár 165cm és 50kilo vagyok, nagyon sokat változtattam az étkezésem, de a sütiket, üdítőket és a chipseket teljesen kiiktattam, teljesen felesleges szerintem

én ezeket vezettem be, szerintem egész jó, mármint ahhoz képest hogy régen és most hogy étkezek

reggeli ez mindig változik hogy ne legyen unalmas de ha szendvics akkor

magvas/barna/tönköly/graham/rozskenéyr 2 vagy 3 szelet hozz

sonka/sajt/tojás/főtt hús/tonhalkonzverv(különféle ízesítésű-paradicsomos/sima/olajos/zöldséges/krémes stb

vaj/fűszervaj/vajkrém/sajtkrém/körözött és valamilyen zöldség

pardaicsom/uborka/piros vagy zöld paprika/retek/saláta/csalamádé/csemgeuborka/cékla-főleg ha húsos-ezek mehetnek suliba is nyugodtan is

vagy

zabpehely(kásának)+tej/kefír/joghurt+mag(szezám/len/tök/dió/mogyoró/mandulastb)/gyümölcs/aszalt gy

vagy a fentis szendvics melegszendvicsnek mustárral

rámtotta-zöldségekkel(hagyma/paradicsom/brokkoli/mexikói zöldségkeverék/franciasali alap/gomba/paprika stb) +1szelet kenyér

vagy piritós(barnakenéyrből nagyon finom+lekvár/méz/túrókrém +pohár tej

2db tükörtojás+1sz rozskenéyr+paradicsom

tízórai, uzsonna

aszalt gyümölcsök, friss gyümölcsök-banán, szőlő, alma, barack, szilva, dinnye stb

kefír/joghurt

müzliszelete-van cukormentes is

zabkeksz 1 pohár kefírrel (vagy korpovit/pufirizs/abonett)

diákcsemege/dió/pisztácia/mogyoró/mazsola

ebéd

leves-raguleves, tojásleves, gulyás, lencsegulyás, bab, zöld/sárgaborós tarjával, paradicsom, gyümölcs, gomba, zöldség, tarhonya, rizsleves, lebbencs, halászlé, frankfurti stb

második

főzelék-kelkáposzta/lencse/sárga/zöldborsó/bab/spenót /sóska

krumpli/paradicsomoskáposzta/tök

feltét

sütőben-fasírt/sült/töltött csirke, párolt/roston sült husok (főleg a soványabb-csirke, pulyka mell, comb, halak, marha, disznóba a karaj ami nagyon finom és soványabb is ezek különféleképpen elkészítve (lecsósan, köményesen stb), máj(ragu) pörkölt(tokányok), töltött, göngyölt husok-sajt, barack, szilva, tarjába stb

husokhoz köret fél savanyúság v párolt zöldség vagy nyers saláták

második fél

rizs(rizibizi, gombás, kukoricás, lencsés, babos, borsós stb) hozzá a valamilyen feltét és mehet nyugodtan egy kis reszelt sajt is rá

krumpli vajas, hagymás, lényeg hogy ne bő olajban süsd meg az nem egészségesen inkább főzd meg majd keverj hozzá tejet/vajat, pirisd petrezselymesnek, hagymásnak, törve rá reszelt sajt

tésztás ételek-husos-sajtos, zöldséges-káposztás,spenótos-sajtos, mákos, diós, túrós, paradicsomos-gombás stb

desszert-tejbegríz, tejberizs gyümölcsökkel, mákos, diósguba, rizsfelfújt, túrós, gyümölcsös gombóc, derelye, ezek nagyon finoamk darált dióba, fahéja forgatva, túrós, mákos, diós, gyümölcsös palacsinta, túrós, gyümölcsös rétes-ezek egy tartalmasabb leves után nagyon jók

pogácsa, perec magvakkal, sajttal, krumplival stb

vacsorára amit kívánsz

este még ehetsz/ihatsz mézzel gyümölcsturmixot, pár szem korpás kekszet, 1-2szem szőlőcukor, gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, magvak, puffasztott rizs sonkával, paradicsommal

mozgás meg amit leírtál az jó

2012. aug. 28. 08:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Az első válaszolót javítanám, a protein shake-et sosem szabad tejjel inni mert elrontod a felszívódását (gondolom fogalmad sincs mire jók ezek a táplálékkiegészítők).

Itt van egy könyv ami leírja a tömegnövelő étrendet és a súlyzós edzést (amivel izmot is szedsz fel és az izmok adják az alakot): [link]

2012. aug. 28. 12:43
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de a portól valahogy tartok. Nekem az túl természetellenes :S Az evéssel kapcsolatban meg még annyit, hogy ha továbbra is csak annyit eszem, amennyi jól esik, de inkább többször kevesebbet, annak azért van értelme, ugye? Gondolom minél többet eszek adott nap, annál többet igényel majd a szervezetem, nem? A nagy gond, meg hogy konkrétan átfut rajtam a kaja. Pedig eddig semmi 'hibát' nem találtak(, de szeptemberben megint gasztroenterológia)...
2012. aug. 28. 14:23
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is evvel vagyok bajban, 14éves lány vagyok 166cm és 41kg és egyszerűen nem tudok hízni szeretnék 50kg lenni...
2012. aug. 29. 20:54
 6/11 anonim válasza:
kedveském, én ettől híztam azért írtam ide, lehet nem vagyok olyan tapasztalt mint TE izomgyurka
2012. aug. 30. 07:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem csakhogy lehet hanem biztos és nem csak tapasztalt nem vagy hanem okos sem. Legalább néznél utána mire van a fehérje és hogy MI AZ, mert akkor rájönnél, hogy ha tejet öntesz hozzá akkor elb*szod a terméket. Ráadásul nem is a fehérjétől hízol, hanem a szénhidráttól. Szóval fogalmad sincs miről beszélsz.
2012. aug. 30. 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Neked meg kedves kérdező!

Ha ugyanannyit eszel mint eddig és eddig nem híztál, akkor szerinted most hízni fogsz? Nem, nyilván többet kell enni.

2012. aug. 30. 12:49
 9/11 A kérdező kommentje:
oké,oké, nem is azt mondtam, hogy annyit amennyit eddig, hanem hogy annyit amennyi még jól esik, de többször. mármint hogy nem eröltetem, hogy együltömbe minél többet megegyek. egyébként azt kihagytam, hogy elég gyorsan átfolyik rajtam a kaja, szóval ezért sem erőltetem hogy sok legyen egyszerre. inkább gyakrabban rápótlok. az úgy reális, nem? :DDD
2012. aug. 30. 17:36
 10/11 anonim válasza:

én is hízni szeretnék. a portól BIZTOS, hogy semmi bajod nem lesz, ha szeded, vagy fogyasztod, csak a fogyasztása közben izom tömegnövelő gyakorlatokat kell végezned, azokon a testrészeiden, amelyeket formásítani akarsz, vagy zavar, hogy annyira vékony. viszont a por az tényleg jó, csak mellette tényleg rendszeresen, és keményen kell edzeni, de azt akár itthon is megteheted. én azt ajánlom, hogy nézz utána!

az úszást annyira nem ajánlanám, bár a te dolgod, de attól a melled aztán 100, hogy nem fog nőni. az úszás gátolja a melleket a növekedésben, és szélesíti a vállat.

(legalábbis én ezért hagytam abba, és még sokan mások is.)

2012. szept. 1. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!