Hízni szeretnék, hogyan teljesíthetném a lehető legegészségesebb módon?
Szia!
én 165cm és 39kilo voltam én is rettentően sovány voltam és persze nekem se volt semmi mellem
de rájöttem hogy keveset is eszek
mostmár 165cm és 50kilo vagyok, nagyon sokat változtattam az étkezésem, de a sütiket, üdítőket és a chipseket teljesen kiiktattam, teljesen felesleges szerintem
én ezeket vezettem be, szerintem egész jó, mármint ahhoz képest hogy régen és most hogy étkezek
reggeli ez mindig változik hogy ne legyen unalmas de ha szendvics akkor
magvas/barna/tönköly/graham/rozskenéyr 2 vagy 3 szelet hozz
sonka/sajt/tojás/főtt hús/tonhalkonzverv(különféle ízesítésű-paradicsomos/sima/olajos/zöldséges/krémes stb
vaj/fűszervaj/vajkrém/sajtkrém/körözött és valamilyen zöldség
pardaicsom/uborka/piros vagy zöld paprika/retek/saláta/csalamádé/csemgeuborka/cékla-főleg ha húsos-ezek mehetnek suliba is nyugodtan is
vagy
zabpehely(kásának)+tej/kefír/joghurt+mag(szezám/len/tök/dió/mogyoró/mandulastb)/gyümölcs/aszalt gy
vagy a fentis szendvics melegszendvicsnek mustárral
rámtotta-zöldségekkel(hagyma/paradicsom/brokkoli/mexikói zöldségkeverék/franciasali alap/gomba/paprika stb) +1szelet kenyér
vagy piritós(barnakenéyrből nagyon finom+lekvár/méz/túrókrém +pohár tej
2db tükörtojás+1sz rozskenéyr+paradicsom
tízórai, uzsonna
aszalt gyümölcsök, friss gyümölcsök-banán, szőlő, alma, barack, szilva, dinnye stb
kefír/joghurt
müzliszelete-van cukormentes is
zabkeksz 1 pohár kefírrel (vagy korpovit/pufirizs/abonett)
diákcsemege/dió/pisztácia/mogyoró/mazsola
ebéd
leves-raguleves, tojásleves, gulyás, lencsegulyás, bab, zöld/sárgaborós tarjával, paradicsom, gyümölcs, gomba, zöldség, tarhonya, rizsleves, lebbencs, halászlé, frankfurti stb
második
főzelék-kelkáposzta/lencse/sárga/zöldborsó/bab/spenót /sóska
krumpli/paradicsomoskáposzta/tök
feltét
sütőben-fasírt/sült/töltött csirke, párolt/roston sült husok (főleg a soványabb-csirke, pulyka mell, comb, halak, marha, disznóba a karaj ami nagyon finom és soványabb is ezek különféleképpen elkészítve (lecsósan, köményesen stb), máj(ragu) pörkölt(tokányok), töltött, göngyölt husok-sajt, barack, szilva, tarjába stb
husokhoz köret fél savanyúság v párolt zöldség vagy nyers saláták
második fél
rizs(rizibizi, gombás, kukoricás, lencsés, babos, borsós stb) hozzá a valamilyen feltét és mehet nyugodtan egy kis reszelt sajt is rá
krumpli vajas, hagymás, lényeg hogy ne bő olajban süsd meg az nem egészségesen inkább főzd meg majd keverj hozzá tejet/vajat, pirisd petrezselymesnek, hagymásnak, törve rá reszelt sajt
tésztás ételek-husos-sajtos, zöldséges-káposztás,spenótos-sajtos, mákos, diós, túrós, paradicsomos-gombás stb
desszert-tejbegríz, tejberizs gyümölcsökkel, mákos, diósguba, rizsfelfújt, túrós, gyümölcsös gombóc, derelye, ezek nagyon finoamk darált dióba, fahéja forgatva, túrós, mákos, diós, gyümölcsös palacsinta, túrós, gyümölcsös rétes-ezek egy tartalmasabb leves után nagyon jók
pogácsa, perec magvakkal, sajttal, krumplival stb
vacsorára amit kívánsz
este még ehetsz/ihatsz mézzel gyümölcsturmixot, pár szem korpás kekszet, 1-2szem szőlőcukor, gyümölcsök, aszalt gyümölcsök, magvak, puffasztott rizs sonkával, paradicsommal
mozgás meg amit leírtál az jó
Az első válaszolót javítanám, a protein shake-et sosem szabad tejjel inni mert elrontod a felszívódását (gondolom fogalmad sincs mire jók ezek a táplálékkiegészítők).
Itt van egy könyv ami leírja a tömegnövelő étrendet és a súlyzós edzést (amivel izmot is szedsz fel és az izmok adják az alakot): [link]
Neked meg kedves kérdező!
Ha ugyanannyit eszel mint eddig és eddig nem híztál, akkor szerinted most hízni fogsz? Nem, nyilván többet kell enni.
én is hízni szeretnék. a portól BIZTOS, hogy semmi bajod nem lesz, ha szeded, vagy fogyasztod, csak a fogyasztása közben izom tömegnövelő gyakorlatokat kell végezned, azokon a testrészeiden, amelyeket formásítani akarsz, vagy zavar, hogy annyira vékony. viszont a por az tényleg jó, csak mellette tényleg rendszeresen, és keményen kell edzeni, de azt akár itthon is megteheted. én azt ajánlom, hogy nézz utána!
az úszást annyira nem ajánlanám, bár a te dolgod, de attól a melled aztán 100, hogy nem fog nőni. az úszás gátolja a melleket a növekedésben, és szélesíti a vállat.
(legalábbis én ezért hagytam abba, és még sokan mások is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!