Melyek a legegészségesebb gyümölcsök, zöldségek? Ti milyeneket esztek?
Én mindennap megeszek egy banánt, azon kívűl szoktam enni szilvát, őszibarackot, dinnyét.
Én úgy tudom, hogy az áfonya az nagyon egészséges.
áfonya: javítja a látást
citrom: szinte oldja a zsírt
banán: szintén fogyókúrára jó, nem tartalmaz zsírt
uborka: [link]
málna: ez a kedvencem... C-vitamin- és antioxidáns-tartalma is rendkívül magas, így az immunrendszer erősítésében és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszanak. Kiváló vértisztító, de a vérszegénység ellen és lázcsillapításra is alkalmas. A-vitamin-tartalma enyhíti a látászavarokat, erősíti a szem ereit. Csillapítja a fogínyvérzést, megelőzi az orrvérzést.
citrusfélék: magas c-vitamin tartalom
cékla:gátolja a ráksejtek szaporodását, vérképző, máj-javító
mindegyik egészséges, nem lehet így összehasonlítani őket, mindegyik másra hat de főleg a bogyós gyümölcsök(szeder, ribizli, áfonya, málna)
zöldségekre is ez vonatkozik
gyümölcsből: mindig idény gyümölcsöt-most barack(kajszi, őszi, sárga-mikor milyen van itthon) sárga-görögdinnye, szeder, banán, nyári alma, ribizli(mindennap legalább 2-3 féle gyümit eszek
zöldség-reggelihez-paradicsom, paprika, hagyma, kígyóuborka
ebéd-ha főzelék-(heti 4 kb)-tök, paradicsomos káposzta, spenót, sóska, cukkini (ha rizs- akkor borsó, kukorica, bab-ezek hüvelyesek), répa, fehérrépa, zeller, karfiol, karalábé ezeket levesben, lecsó-cukkini, pari, hagyma, paprika, töltött paprika, ha egytálétel akkor kovászos ubroka vagy valamilyen saláta hozzá ami általában pari, paprika, hagyma, uborkából áll
vacsorára megint paprika, paradicsom, uborka
ZÖLDÉG: paradicsom
GYÜMÖLCS: alma
Csernobilból importált:
Alma, körte, dinnye, sárgarépa, Zeller, Eper, Banán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!