Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 5 napos vízböjt?

5 napos vízböjt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16 éves fiú vagyok, elhatároztam, hogy 5 napos vízböjtöt szeretnék tartani az egészség érdekében. Régebben már csináltam 1-2 napos böjtöket és nagyon jól éreztem magam tőle. Nem fogyás céljából szeretném csinálni, ugyanis 176cm 63kg vagyok. Van valakinek ebbe tapasztalata, tehát hatásos, kiürülnek a méreganyagok? eddig sajnos nagyon egészségtelenül táplálkoztam. Vízböjt alatt azt értem, hogy 5 napig napi 3-4 liter vizet iszom.

Hatásos-e arra lennék kíváncsi? Mert egész nap fáradt, levert vagyok és ez talán segíthet.

2012. aug. 27. 10:09
 1/9 anonim ***** válasza:
2012. aug. 27. 10:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, ezt olvastam. Viszont mikor csináltam 1-2 napos böjtöket minden rendben volt, 3-4 órát aludtam, teli voltam energiával, és éhes se voltam, még egy maratont is letudtam volna futni kb.
2012. aug. 27. 10:15
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Az 5 napos vízböjttől lennél csak igazán fáradt. érdemesebb inkább csinálni egy 3 napos tisztító kúrát gyümölcsökkel és gyógyteákkal,de ezt a vizes dolgot felejtsd el,mert veszélyes.
2012. aug. 27. 10:30
 4/9 anonim ***** válasza:
69%

1-2 napos böjt folyamán felszabadulnak a szervezet szénhidrát raktárai, ezért van energiád. De utána elfogy a lendület, újra kell tölteni a raktárokat. (ezt szokták állóképességi sportolók csinálni verseny előtt)

Ennél hosszabb böjt esetén felborulhat a szervezeted elektrolit szintje is, ami már komoly gondokat okozhat. Minimum kimerültséget.

1-2 napos szigorú böjt után lassan álljál vissza a rendes kajákra, 2-3 nap zöldség-gyümölcs, majd szénhidrát, végül fehérje. Így nem készíted ki magad, de óvatosan méregteleníthetsz. (amúgy a májad, veséd, léped folyamatosan méregtelenít, ha egészséges vagy, nincs szükséged külön méregtelenítésre)

2012. aug. 27. 10:32
 5/9 anonim ***** válasza:

én már csináltam 7 napos léböjtkúrát, de ittam frissen, saját kezűleg facsart zöldségleveket mellé (uborka, paradicsom, répa) így elég sok tápanyagot bejuttattam.

egy 5-7 napos léböjt (nem hiszek senkinek) nem árthat. rengetegen vannak, akik betegség miatt vagy akármi miatt nem tudnak napokig enni. a szervezetünknek bőven van tartaléka akár 20 napra is. azonban azt javaslom, ne tarts 3 napnál hosszabbat amíg a szervezeted fejlődik. fiatal vagy, most vagy növésben, szükséged van a tápanyagra. majd 20 évesen ráérsz ilyenekre, és akkor is ésszel kell.

elég most annyi, hogy 3 napig te is facsarsz magadnak leveket, és reggel eszel egy kis gyümölcsöt, abban van cukor. kb 3 nap alatt így is nagyon felszabadulhat a szervezet. vagy sokan azt csinálják, hogy minden héten beiktatnak egy napot és úgy hagyják pihenni a gyomrukat, májukat.

2012. aug. 27. 10:44
 6/9 poiu ***** válasza:
Kb. 24 óra múltán áll át a szervezeted a böjti üzemmódra, tehát elkezdesz ketontesteket égetni glükóz helyett. Ha könnyedén koplalsz és jót tesz neked, érdemes kipróbálnod az időszakos böjtölést. Pl. két vacsora között semmi, másnap rendesen eszel. 5 nap böjtöléstől se lesz bajod (főleg, ha szedsz vitamint), de jót sem tesz: az izomszövetedből veszíteni fogsz.
2012. aug. 27. 10:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Egy vízböjt akkor méregtelenít igazán, ha előtte legalább 5-7 napig csak nyerskoszton voltál, vagyis csak nyers gyümölcsöt, zöldséget ettél. szóval lehet hogy csináltál 1-2 napos böjtöket, de a topic-indításod alapján lehet hogy azok nem is igazán böjtök voltak, csak nem-evő időszakok. nagy különbség! nem mindegy hogy mi marad benne a beleidben a böjt alatt, természetes ételek rostjai, vagy egy halom mesterséges szemét (az átlag civilizációs étrendből) . másrészt hosszabb, több napos böjtöket csak akkor érdemes csinálni, ha utána az étrendeden is változtatsz. ha egészségtelenül táplálkozol utána is, akkor nem sok értelme van gyötörni magad.

egy hosszabb böjt tünetei mindenkinél másabbak lehetnek, de a 2-3. nap után a legtöbb civilizált étrenden élő ember egy lázas, megfázásos állapothoz hasonló tüneteket észlel. egy öt napos böjtbe csak úgy vágj bele, ha utána kellő akaraterőd is lesz helyesen, fokozatosan abbahagyni azt. a böjt önmagában csak részeredmény, megfelelően felvezetve és levezetve lesz teljes az eredmény, és akkor érzed igazán a jótékony hatásait. mielőtt hosszabb böjtbe vágnál bele, alaposan olvass utána a böjt témájának. üdv.

2012. szept. 4. 17:38
 8/9 anonim válasza:
Én szoktam tartani heti egy napos vízböjtöt,amikor csak tiszta vizet iszom,de abból legalább 4 litert.Bőven elég szerintem a heti egy nap és jól érzem magam.
2013. szept. 4. 13:53
 9/9 anonim válasza:
Most és is 5 naposat csinálok, ez az 5. nap. Semmi extra, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy egyszer 6 hétig nem ettem. Hidd el, 5 nap alatt kitisztul a szervezeted, de kárt egészen biztosan nem teszel benne. Csak néhány nap.
2019. okt. 4. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!