Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Csinált már valaki víz böjtöt...

Bdavid0815 kérdése:

Csinált már valaki víz böjtöt vagy null diétát?

Figyelt kérdés
Olyan embereket keresek akik null diétával, víz böjttel kapcsolatban tudnak tanácsot adni, tapasztalatot megosztani.

#vízböjt #null diéta
2012. máj. 22. 11:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Én szoktam csinálni. Hozzá kel szoktatni a szervezetet, hirtelen nem szabad belefogni.

Csakis akkor próbáld ki, ha teljesen egészséges vagy!

2012. máj. 22. 12:09
 2/3 anonim válasza:

Ez a null diéta meg vízböjt iszonyatosan ártalmas.

Eleve az, hogy nem viszel be kalóriát a szervezetedbe, tönkre vághat mindent, többek között gyomorfekély is felléphet. Ha nem kap a szervezet kalóriát, és a diéta végeztével bármit eszel, pánikszerűen elkezd raktározni, így a dupláját is felszedheted annak, amit esetleg leadtál. Mivel fehérjét sem viszel be, a szervezet a saját fehérjekészletét kezdi el lebontani, így az izomzat leépülése is fennáll.

Ha fogyni szeretnél kerüld a kenyeret, tésztát, rizst, burgonyát, a 100%-os gyümölcsleveket, illetve az édes üdítőket. Egyél fehér húsokat, halat sok zöldséget (a sárgarépát kis mennyiségben magas cukortartalma miatt! Ami a gyümölcsöket illeti az almával, szőlővel, banánnal is óvatosan kell bánni. Igyál zöld teát vagy fehér teát, amit legjobb minden ízesítés nélkül inni, de ha nagyon nem szereted úgy, akkor nyírfacukorral vagy egy kis mézzel helyettesítsd. Ha pedig a kenyeret sem tudod nélkülözni, a Lipóti pékségben kapható kovász mentes kenyér, amiből reggelire ehetsz egy szeletet megkenve teavajjal, zöldségekkel. A szervezeted nagyjából 900-1000kalóriát éget el egy nap mindennemű mozgás nélkül, így ha annyit viszel be, az el is tűnik, ha pedig sportolsz mellette fogysz is. Figyelj oda, hogy semmiképp ne legyen 600kalóriánál kevesebb a kalóriabevitel, mert sok esetben gyomorfekéllyel végződhet a dolog.

2012. máj. 22. 12:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Vegetáriánus vagyok. Nem fogyni szeretnék csak felmenteni a szervezetemet az állandó emésztés alól, ami ugyancsak káros. Ehhez hasonló dolgokat én is hallottam, ezért akartam olyan ember véleményét aki már hosszabb ideje csinálja.
2012. máj. 22. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!